Súlyosan megbünteti egy amerikai egyetem saját diákját, mert Donald Trump képét tette ki háttérnek egy videóhíváson

Donald Trump
Donald Trump, amerikai elnök tiltó rendelete 2020.szeptember 20-án lép életbe.
Vágólapra másolva!
Egy egyetemista Donald Trump amerikai elnököt rakta be háttérnek egy videókonferencia során, ezt azonban a diáktársai sértőnek találták. A fiatalra most súlyos büntetés vár az egyetem részéről, mivel a vádak szerint megsértett több szabályt is a Zoom-háttérrel és egy jobboldali érzelmű internetes bejegyzéssel, így végül akár fel is függeszthetik – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A Stockton University egyik diákjára akár fegyelmi eljárás is várhat azért, mert egy Zoom-hívás során Donald Trump amerikai elnök képét rakta be háttérnek. Robert Dailyda diáktársai ezt sértőnek találták, és kritizálták érte a fiút.

A lavina ezen a ponton azonban még nem állt meg, sőt. Az incidens után Robert a Facebook-oldalára írt egy posztot arról, hogy

elege van a baloldali ideológiából és a radikális Black Lives Matter-mozgalomból,

illetve hogy szereti az országát, amelyért harcolni is fog. A bejegyzés után az egyetemi rendőrség megkereste a fiút, mert érkezett hozzájuk egy bejelentés, miszerint Robert fenyegető kijelentéseket tett az interneten.

Bár a rendőrség végül nem emelt vádat az egyetemista ellen, a kálváriája tovább folytatódott. Nem sokkal később ugyanis a Stockton University közösségért felelős irodája kereste fel Robertet, és azt kérték tőle,

magyarázza el nekik a politikai álláspontját, illetve a Zoom-hátterét és a Facebook-bejegyzését is.

Az egyetem végül megvádolta Robertet azzal, hogy több előírást is megszegett, például a diszkriminációra és a zaklatásra vonatkozóan.

A következmény akár Robert felfüggesztése is lehet, valamint pénzbüntetés és közösségi munka is várhat a fiúra.

De az is elképzelhető, hogy részt kell majd vennie társadalmi igazságosságról és döntéshozatalról szóló workshopokon.

Az, hogy valakit amiatt támadnak, mert Trump-szavazó, nem példanélküli manapság az Egyesült Államokban.

Durva atrocitás érte Greg Blochot és családját is, akik augusztus elején Wisconsinban kempingeztek. A kempingben összetalálkoztak egy másik családdal, akik,

amikor meglátták, hogy Blochék lakókocsiján Trumpot támogató zászló van, agresszívvé váltak.

Először még csak szóban fenyegetőztek, később azonban

visszatértek a Bloch családhoz, és megverték őket.

Az édesapa a sérüléseiről az interneten osztott meg képeket.

Greg Bloch szerint

és hozzátette, hogy nagyon elkeserítő, hogy ilyesmi miatt manapság valakit megvernek, ráadásul egy családi kempingben, ahol alapvetően biztonságban gondolják magukat az emberek.