Itt a videó a bejrúti robbanás után elsüllyedt óceánjáróról

Bejrút, 2020. augusztus 5.
A pusztítás nyomai a bejrúti kikötőben történt előző napi hatalmas robbanást követően 2020. augusztus 5-én.
Vágólapra másolva!
Elsüllyedt az Orient Queen hajó, miután kedden nagy erejű robbanás történt a bejrúti kikötőben. A hajón két ember meghalt, heten pedig megsérültek. A süllyedő hajóról felkerült egy videó az internetre.
Vágólapra másolva!

Kedden óriási robbanás rázta meg Libanon fővárosát. A robbanás a bejrúti kikötő körzetében történt, ott, ahol több robbanóanyag-raktár - más források szerint vegyianyag-raktár - található. A robbanás következtében

több mint 135-en meghaltak, és több mint 5000-en megsérültek.

Köztük van az ENSZ 48 alkalmazottja és 27 családtagja - közölte még szerdán az al-Dzsazíra hírtelevízióval Farhan Haq, az ENSZ-főtitkár szóvivője.

Felkerült az internetre egy videó is, amelyen a süllyedő Orient Queen óceánjáró látható. A robbanás miatt súlyosan megsérült a hajótest, és víz ömlött a hajó belsejébe. A mentési kísérletek nem jártak sikerrel, és a hajó elsüllyedt - írja a Magyar Nemzet, amely közzétette a videót a süllyedő hajóról.

Mint azt az Origo megírta, a magyar nagykövetség épülete is megsérült a bejrúti robbanásban. Bejrút nagy része elpusztult, 135 halott az óriási robbanásban, sokan eltűntek.

Egy Bejrútban élő magyar férfi szemtanúja volt

a libanoni főváros kikötőjében kedd este történt hatalmas robbanásoknak.