Salvini: A baloldali olasz kormány az embercsempészek cinkosa, inkompetens és veszélyes

Vertical Horizontal
Migrants from Tunisia and Lybia arrive onboard of an Italian Guardia Costiera (Coast Guard) boat in the Italian Pelagie Island of Lampedusa on August 1, 2020. (Photo by Alberto PIZZOLI / AFP)
Vágólapra másolva!
Ismét feldühítette Matteo Salvini volt olasz belügyminisztert az olasz kormány inkompetens és veszélyes tevékenysége. A bevándorlásellenes politikus kifogásolta, hogy Lampedusa szigetére ismét 250 illegális bevándorló érkezett. A Liga vezetője egészségügyi bomba robbanásáról beszélt - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. Mint ismert, rendre koronavírusos migránsok érkeznek az olasz és a máltai partokhoz is. 
Vágólapra másolva!

Nem csökken a migrációs nyomás Olaszországban, ahol a hírek szerint egy hét alatt 11 ezer illegális bevándorló kötött ki. A migránsok egy része Lampedusa szigetén ért partot, amely már teljesen megtelt. Több mint egy héttel ezelőtt már arról szóltak a hírek, hogy a kevesebb mint hatezer lakosú szigeten már közel ezer illegális bevándorló tartózkodott, számuk azóta is nő.

Matteo Salvini volt olasz belügyminiszter Twitter-oldalán számolt be róla tegnap, hogy Lampedusára újabb 250 "turista" érkezett. A Liga párt vezetője egy videót is megosztott a migránsok érkezéséről.

Matteo Salvini szerint az olasz kormány az embercsempészek cinkosa.

írta Salvini, arra utalva, hogy a napokban megvonták mentelmi jogát.

Salvini arról is írt, hogy a baloldali olasz kormány civil szervezeteknek kedvező döntéseket hoz, segíti a francia határ megvédését, hogy

a Demokrata Párt pedig állampolgárságot ad a bevándorlóknak.

szögezte le.

Salvini nem véletlenül beszél egészségügyi bombáról. A hírek szerint a szicíliai Regusában működő befogadóközpontból 28 migráns elszökött. Kilencen koronavírusosak voltak.

A helyi rendőrség megpróbálta megakadályozni a kitörést, azonban nem jártak sikerrel, egy rendőr meg is sérült.

Szicíliában folyamatosak a migráns szökések. Nemrég mintegy ötszáz illegális bevándorló hagyta el engedély nélkül a Porto Empedocle kikötőjében kialakított karantént. Azt megelőzően pedig a szintén szicíliai Caltanissetta migránsközpontjából szöktek meg karantén alatt lévő illegális bevándorlók. Kezdetben száz bevándorlóról adtak tájékoztatást a hatóságok, de később kiderült: 184 ember távozott, és közülük 118-at tartóztattak fel.

A járványügyi helyzet kezelését nagyban nehezíti, hogy a migránsok folyamatosan megszöknek a befogadóközpontok karanténjaiból, ahova már júniusban is érkeztek koronavírusos bevándorlók, és azóta is érkeznek nemcsak az olasz, hanem a máltai partokhoz is.