11 éves kislányt erőszakolt meg egy migráns, elengedték, a következő áldozata egy 13 éves volt Németországban

Vágólapra másolva!
Dortmundban június közepén a 23 éves Zubyr S. egy 11 éves kislányt erőszakolt meg, az ügyészség azonban nem gondolta úgy, hogy bent kellene tartani a migránst, így tizenkét nap után szabadon engedték. Az afgán bevándorló három hétig sem tudta tartani magát, újra erőszakolt, újabb áldozata egy 13 éves lány volt. 
Vágólapra másolva!

A nemi erőszakot elkövető Zubyr S. esetében az ügyészség nem gondolta úgy, hogy fennáll a bűnismétlés veszélye, így 12 nap után szabadon engedték. Szabadulása után a harmadik héten azonban újra lecsapott a migráns, ezúttal egy 13 éves lányt erőszakolt meg - írja a Ripost a Bildre hivatkozva.

Az esettel foglalkozó ügyész, Boerge Klepping az nyilatkozta a Bildnek, hogy a két szexuális erőszak nagyon hasonló körülmények között történt. Az elkövetőt pedig azért engedték szabadon az első eset után, mert bejegyzett és állandó lakcíme van, illetve soha korábban nem került a hatóságok látókörébe.

– fogalmazott az ügyész.

Röviden tehát: egy 13 éves gyerek megerőszakolása kellett az előzeteshez, egy 11 éves gyerek tragédiája nem volt elég.

A bevándorlásellenes Alternatíva Németországért (AfD) „igazságügyi botránynak" nevezte az esetet, és Angela Merkel nyitott kapuk nevű politikáját kritizálta. A harmadik legnagyobb parlamenti képviselettel rendelkező párt emellett a törvények szigorítását szorgalmazta annak érdekében, hogy a nemi erőszak gyanúja miatt őrizetbe vett embereket könnyebben lehessen előzetes letartóztatásban tartani a nyomozás ideje alatt, így elkerülve az esetleges bűnismétlést - írja a lap.