Újabb szigorítások Romániában a vírus gyors terjedése miatt

koronavírus románia
Védőmaszkot viselő idős ember egy bukaresti piacon.
Vágólapra másolva!
Romániában eddig 54 ezer embernél mutatták ki a koronavírust, a járvány terjedése júliusban újra felgyorsult, az utóbbi egy hónap alatt annyian kapták el a vírust, mint ahányan az előző négy hónapban együttvéve. A fővárosi járványügyi operatív törzs hétfőn úgy döntött, kötelezővé teszi a védőmaszk viselését több helyen Bukarestben.
Vágólapra másolva!

Az aktív esetek száma még gyorsabban növekszik: az utóbbi két hétben megduplázódott.

A járvány főleg Bukarestben és a főváros közelében található megyékben terjed. Az ország megyéinek mintegy felében augusztustól a kültéren is kötelezővé tették a védőmaszk viselését azokon a zsúfolt helyeken, ahol nem lehet megfelelő távolságot tartani.

Az országos járványügyi operatív törzs vasárnaptól a vendéglátóhelyek nyitva tartását is korlátozta. Bukarestben, illetve Arges, Brassó, Konstanca, Dambovita, Ilfov, Prahova és Galati megyében a kerthelyiségek, klubok és más szórakozóhelyek nem tarthatnak nyitva 23 és 6 óra között.

A fővárosi járványügyi operatív törzs hétfőn

kötelezővé tette a védőmaszk viselését több helyen Bukarestben

az óváros - szabadtéri szórakozóhelyei és kerthelyiségei miatt közkedvelt - gyalogosövezetében, a közszállítási járművek megállóiban, a piacokon, szabadtéri kiállítóhelyeken, vasúti pályaudvarokon.

Az egyhangúlag elfogadott határozatban a rendezvényszervezők számára azt is előírták, hogy az általuk szervezett események előtt a bejáratnál bocsássanak védőmaszkokat a résztvevők rendelkezésére, akiknek kötelező lesz maszkot viselni a rendezvény teljes időtartama alatt.