Több mint száz illegális migráns agyba-főbe verte egymást egy Párizshoz közeli strandon - videó

Vágólapra másolva!
Franciaországban is szokatlan tömegverekedésről mutatott képeket Patrick Karam, az Ile-de-France régió alelnöke, Nicolas Sarkozy egykori különmegbízottja. Később a Le Figaro egy 45 másodperces videót is közzétett. Több mint száz, illegális bevándorló a strandoló emberek szeme láttára kegyetlenül veri egymást. Mivel legutóbb Olaszországban az illegálisan partot ért migránsok négyötöde koronavírusos volt, ráadásul közülük sokan egyszerűen eltűntek a hatóságok elől, a járvány idején különösen veszélyes a migráció kezelhetetlensége az adott országokban. Ráadásul Franciaországban drámaian emelkedni kezdett a napi új fertőzöttek száma. 
Vágólapra másolva!

Patrick Karam levelet írt a régió elnökének, Valérie Pécresse-nek, aki Karamhoz hasonlóan tekintélyes jobbközép politikus, hogy komoly jogi következménye legyen az illegális migránsok háborújának. Pécresse ezt megígérte.

A Le Figaro úgy tudja, hogy a tömegverekedés azért tört ki, mert az egyik fiatal ellopta egy másiknak a mobiltelefonját. A V4NA nemzetközi hírügynökség információi szerint egy bankkártya miatt verekedtek össze.

A tömegverekedés Étampes-ban volt, ez Párizs egyik elővárosa. A folyó partján 1500 ember pihent, ugyanis még késő délután is 40 fok volt.

A francia baloldali és balközép újságok nem írták meg, hogy migránsok verekedtek. Voltaképpen csak Patrick Karam Twitter-bejegyzéséből derült ki, hogy a több mint száz, brutálisan verekedő fiatal illegális bevándorló volt. A rendőrség egyébként több mint egy óra után tudta szétválasztani a verekedőket, könnygáz segítségével. Több fiatalt letartóztattak.

Kérdés persze, miután kiengedik őket, visszaküldik-e a migránsfiatalokat saját országukba vagy - ahogy általában lenni szokott - egyszerűen hagyják, hogy papírok nélkül továbbra is Franciaországban éljenek.