Élő adásban végezték ki lányát, az apa képtelen megnézni a felvételt

Alison Parker Adam Ward
ROANOKE, VA - SEPTEMBER 01: A picture of slain WDBJ photojournalists Adam Ward and Alison Parker is seen at a make shift memorial outside the station September 1, 2015 in Roanoke, Virginia. Friends and families gathered at a celebration of life at First Baptist Church earlier to remember Ward, who was shot during a live broadcast reporting, along with reporter Alison Parker. Alex Wong/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Emberek százai készítettek másolatot arról a felvételről, melyen az látszik, ahogy Vester Flanagan közvetlen közelről agyonlő két tévést, a 24 éves Alison Parkert és a 27 éves kollégáját, Adam Ward-ot. A gyilkosság öt évvel ezelőtt történt, de a mai napig kering a felvétel az interneten, melyet a meggyilkolt riporternő apja, Andy Parker képtelen eltávolíttatni az internetről.
Vágólapra másolva!

Több helyen is elérhető az alábbi felvétel, melyen két tévést lőnek agyon élő adásban. Az apa, Andy Parker képtelen megnézni a felvételt, de azt sem tudta elérni, hogy távolítsák el azt az internetről.

A csinos riporter, a 24 éves Alison Parker és a 27 éves kollégája, Adam Ward öt évvel ezelőtt, Virginiában készített interjút a helyi kereskedelmi kamara elnökével, Vicki Gardnerrel, amikor a brutális támadás érte őket. A fegyveres egy 41 éves férfi volt, Vester Flanagan, aki közvetlen közelről lőtte agyon a két tévést. Gardner élte túl egyedül a lövöldözést, de ő is súlyosan megsérült.

A gyilkosság helyszínén parkol a meggyilkolt tévések teherautója Forrás: AFP/2015 Getty Images/Jay Paul

Flanagan előbb feltöltötte a felvételt a közösségi hálóra, majd magával is végzett.

- mondta Alison Parker apja, aki nap mint nap belebotlik a felvételbe, feltépve a sebeket.

Forrás: AFP/2015 Getty Images/Alex Wong

Később kiderült, a támadó maga is riporterként dolgozott a csatornánál, de kirúgták - írja a Bors a The Sunra hivatkozva.

A riporter egyébként a csatorna egyik munkatársával járt, a tragédia előtti hónapokban költöztek össze, és már az esküvőt tervezték, az operatőr pedig jegyben járt a tévé egyik producerével - írja a lap.