Újabb Soros-ügyész tett esküt a radikális baloldal mellett

China's state media warns Soros on betting against yuan, HK dollar China Chinese George Soros investor billionaire SQUARE FORMAT
Soros György
--FILE--Billionaire investor George Soros, chairman of Soros Fund Management and founder of The Open Society Institute, reacts at a sub-forum during the Boao Forum for Asia Annual Conference 2013 in Qionghai city, south China's Hainan province, 8 April 2013. China's state media has warned billionaire investor George Soros against betting on falls in the value of the Chinese yuan and Hong Kong dollar amid widespread worries over the health of the world's second-largest economy. China's fourth-quarter economic growth slowed to the weakest since the global financial crisis, increasing pressure on a government struggling to regain investors' confidence after perceived policy missteps jolted global markets. "Soros' challenge against the renminbi (yuan) and Hong Kong dollar is unlikely to succeed, there is no doubt about that," the People's Daily overseas edition said in a front-page opinion piece on Tuesday (26 January 2016). China's economic fundamentals remain sound, despite slower growth, volatility in its stock market and the yuan's depreciation against the U.S. dollar, said the opinion piece, written by a researcher at the commerce ministry.
Vágólapra másolva!
Gyűlölet-bűncselekménnyel vádolnak Kaliforniában egy párt, akik nem kötelezték el magukat a radikális baloldali Black Lives Matter (BLM) mellett, ráadásul a mozgalom szlogenjét is lefestették. Az ügyet kirobbantó kerületi ügyész, Diana Becton korábban több tízezer dolláros támogatást kapott Soros György amerikai milliárdostól – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség amerikai forrásokra hivatkozva.
Vágólapra másolva!

Az amerikai radikális baloldali tüntetések egyik megnyilvánulása, hogy hatalmas sárga betűkkel felírják a nagyvárosok aszfaltjára a mozgalom jelszavát, a BLM-et. Ilyen festmények születtek többek között Washingtonban és Los Angelesben is, előbbi - egyes demokraták szerint - még a világűrből is látható volt...

A legutóbbi hasonló akcióra New Yorkban került sor, ahol a metropolisz polgármestere, Bill de Blasio is kivette a részét a felirat elkészítésében.

A dolog érdekessége, hogy a Trump Tower elé firkálták fel a Black Lives Matter feliratot.

A demokrata Bill de Blasiót 2013-ban választották meg New York polgármesterének, 2017-ben ismét neki szavaztak bizalmat a helyiek.

Annak idején Soros György is de Blasiót támogatta Michael Bloomberggel szemben.

A BLM feliratok azonban sokaknál túl soknak bizonyultak. A kaliforniai Martinezben Nichole Anderson és David Nelson fekete festékkel mázolták le a radikális baloldal jelszavát. A videón jól hallhatóan a radikális baloldal szimpatizánsai szidalmazni kezdik őket.

A pár ellen gyűlölet-bűncselekmény miatt indult eljárás.

A helyi ügyészség közleményben tudatta, hogy 3 bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás Anderson és Nelson ellen: polgári jogok megsértése, 400 dollárt nem meghaladó vandalizmus, illetve vandalizmus vagy a graffiti elkészítéséhez szolgáló eszközök birtoklása. A közleményben tudatják azt is, hogy a BLM feliratot elkészítőknek volt engedélyük a festésre.

Az incidenst követően Anderson és Nelson ellen lejárató hadjárat indult, többek között a címük és telefonszámuk is kiszivárgott. A Fox News-nak David Nelson elmondta,

Martinez városa Contra Costa megyében található, ahol a kerületi ügyész egy bizonyos Diana Becton, az ő irodája indította el az eljárást is.

Becton 2018-ban szerezte meg ezt a pozíciót, nem kis segítséget kapva Soros Györgytől.

Korabeli beszámolók szerint a milliárdos legalább 275 ezer dollárt költött el az észak-kaliforniai kerületi ügyészi kampányok finanszírozására. Minden esetben olyan jelölteket támogatott, akik igazságügyi reformok bevezetése mellett álltak.

A támogatásból Becton közel 50 ezer dollárt kapott. További érdekesség, hogy az afroamerikai nőt korábban plagizálással vádolták.

2018-ban egyébként Diana Becton volt az egyetlen Soros-jelölt Kaliforniában, aki győzni tudott, Sacramento megyében, Alameda megyében és San Diegóban elbuktak a milliárdos emberei.

Nem ez az első eset, hogy egy Soros György által pénzelt ügyész nekimegy azoknak, akik nem állnak ki a radikális baloldali BLM mellett.

Korábban St. Louise-ban a szintén Soros-pénzből kampányoló Kimberly Gardner, helyi körzeti ügyész támadta meg azt a házaspárt, akik fegyverekkel őrizték otthonukat a kertjükben elvonuló tüntetőkkel szemben.

Ez az ügy jelenleg ott tart, hogy a rendőrség több lőfegyvert is elkobzott a McCloskey házaspártól. A házkutatást követően a házaspár 50 ajánlatot kapott különböző fegyverüzletektől új AR-15-ösök beszerzésére.