Meghalt a francia buszsofőr, aki nem engedett felszállni egy maszk nélküli társaságot

A megvert buszsofőr és felesége
A picture of Veronique Monguillot and Philippe Monguillot, a bus driver declared brain dead after being attacked for refusing to let aboard a group of people who were not wearing face masks, is displayed during a white march in Bayonne, southwestern France, on July 8, 2020. - Four men set upon 59-year-old Philippe Monguillot in the southwestern town of Bayonne on July 5 after he asked three of them to wear masks and tried to check another man's ticket. The other two men have been charged with non-assistance to a person in danger and one has also been charged with attempting to hide a suspect, the local prosecutor's office said. (Photo by GAIZKA IROZ / AFP)
Vágólapra másolva!
Meghalt a vasárnap este a délnyugat-franciaországi Bayonne városában agyhalottra vert buszsofőr. A férfit azért támadta meg egy társaság, mert nem engedte, hogy maszk és jegy nélkül szálljanak fel.
Vágólapra másolva!

Az 59 éves Philippe Monguillot lánya, Marie azt nyilatkozta, hogy

amivel az orvosok is egyetértettek. A sofőr megverése miatt két, húszas éveiben járó fiatalt tartóztattak le, gyilkossági kísérlettel vádolják őket. Két embert segítségnyújtás elmulasztásásával vádolnak, egy ötödiket pedig azzal, hogy az egyik gyanúsítottat megpróbálta elbujtatni - írja a BBC.

A buszsofőrt akkor támadták meg, amikor három férfit is arra kért, hogy vegye fel a maszkot a buszra felszállva, egy másiknak pedig a jegyét akarta ellenőrizni.

A megvert buszsofőr, Philippe Monguillot és felesége, Veronique Monguillot Forrás: AFP/Gaizka Iroz

Szerdán emberek ezrei vettek részt egy demonstráción a brutális támadás miatt, melyen ott volt az buszsofőr felesége is.