Vezetés közben támadt egy sofőrre a világ egyik leghalálosabb kígyója

keleti barna kígyó, barna kígyó, Ausztrália
TO GO WITH Australia-animal-snakes,FEATURE by Amy Coopes This photo taken on September 25, 2012 shows a deadly Australia eastern brown snake -- which has enough venom to kill 20 adults with a single bite -- in the Sydney suburb of Terrey Hills. According to the Australia Venom Research Unit of the University of Melbourne, the country is home to 20 of the world's 25 most venomous snakes, including the entire top 10, from which a single scratch from a venom-coated tooth can be enough to paralyse the heart, diaphragm and lungs. AFP PHOTO / William WEST (Photo by WILLIAM WEST / AFP)
Vágólapra másolva!
Az ausztrál sofőrt gyorshajtás miatt ellenőrizték a queenslandi rendőrök, de amikor megtudták mi volt az oka a száguldásnak, eltekintettek a büntetéstől - írta a Sky News.
Vágólapra másolva!

Az eset még június 15-én történt, a fiatal teherautósofőr több mint 120km/óra sebességgel hajtott a forgalmas úton. Miután megállították, a férfi azt magyarázta, hogy

egy keleti barna kígyó támadását próbálta elhárítani

- ez a kígyó a világ legveszélyesebb hüllői közé tartozik, ő a felelős a legtöbb halálos kígyómarásért Ausztráliában.

- mondta a Jimmy nevű sofőr, a rendőrök láttán.

A férfi azt is mondta, úgy érezte, a kígyó a lába között van, és próbálja őt megharapni.

Ő a biztonsági övvel és egy késsel védekezett, és próbált félreállni.

Miután a rendőrök meggyőződtek arról, hogy a férfi igazat mond, eltekintettek a büntetéstől. Az időközben megérkező mentők megvizsgálták a férfit, majd megállapították, hogy a sokkon kívül nem esett baja.