Saját gazdáját ölte meg Tordaszentlászlón egy megvadult bika

bika taurin
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
Az egész falut felkavaró tragédia történt hétfő este a Kolozs megyei Tordaszentlászlón. Egy megvadult bika megtámadta a legelőről állatait behajtó gazdáját, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy mire a mentők kiértek a helyszínre, már belehalt a sérüléseibe - számolt be a tragikus esetről a Maszol.ro erdélyi hírportál.
Vágólapra másolva!

A 38 éves tordaszentlászlói férfi hétfő este szokás szerint kiment a legelőre behajtani a szarvasmarhákat, amikor a csorda bikája váratlanul rátámadt.

A többször is felöklelt gazda segítségére sietett a szomszédja, akit ugyancsak megtámadott a megvadult állat.

Közben sikerült riasztaniuk a kis erdélyi település polgármesterét, aki a helyszínre sietett az egyik falubeli vadásszal, akinek

sikerült egy lövéssel leterítenie a gyilkos állatot.

Tordaszentlászló látképe Forrás: WWW.WIKIPEDIA.HU

A történtekről az áldozat egy másik szomszédja számolt be a Maszolnak, aki szintén az első között ért a helyszínre. Mint elmondta több falubelivel megpróbálták életben tartani a súlyosan sérült gazdát a mentők kiérkezéséig.

Próbálkozásuk azonban hiábavalónak bizonyult, a 38 éves férfi a helyszínen belehalt a sérüléseibe.

A segítségére siető barátját, aki elsőként ért a helyszínre súlyos, de stabil állapotban szállították be a kolozsvári sürgősségi kórházba.

Illusztráció. Forrás: AFP

Mi okozhatta a tragédiát?

A szakértő szerint a tragédia oka abban keresendő, hogy a bika vetélytársat látott a gazdájában, és védte a "háremét". Állatorvosi vélemény szerint súlyosbította a helyzetet, hogy

a nap folyamán sokat esett az eső Tordaszentlászlón, és a vizes füvet legelő tehenek egy olyan mirigyet választottak ki, ami a szokásosnál is védelmezőbbé tette a bikát.

Gyászszertartást tartanak kedd este

Megrendülve fogadta a tordaszentlászlói közösség a tragikus hírt. Kérem, hogy a szokásos módon álljunk a gyászoló család mellé, és minden tőlünk telhető segítséget adjunk meg nekik, hogy érezzék, ezt a nagy csapást nem egyedül hordozzák, mellettük áll az egész közösség.

- írta a tordaszentlászlóiak által használt közösségi oldalra Balázs Attila, a falu református lelkésze.

A tordaszentlászlói lelkipásztor kedd este 20:30-ra a templomba hívta a gyülekezet tagjait egy közös könyörgésre, virrasztásra

- olvasható a Maszol.ro hírportálon.