Tombol a radikális baloldal Amerikában, 40 halott és 180 sérült ember a legutóbbi zavargások eredménye

erőszakhullám, erőszak, Egyesült Államok, amerika, 2020, Washington, tüntetés
An anti racist demonstrator shouts at a policeman manning a perimeter fence set up near the White House in Washington, DC on July 4, 2020, ahead of the Independence Day celebrations. - Wide spread national protests over police brutality and systemic racism have taken place following the police killing of George Floyd in Minneapolis in May. (Photo by ROBERTO SCHMIDT / AFP)
Vágólapra másolva!
Legalább 40 ember meghalt, legkevesebb 200 pedig megsebesült a hétvégén a hétfő esti amerikai adatok szerint a demokrata vezetésű nagyvárosokban a radikális baloldali mozgalom által kirobbantott zavargásokban. Ezúttal az ürügyet a július 4-i függetlenség napja, a nemzeti ünnep adta. Az erőszak áldozatául esett Atlantában egy 8 éves kislány, Secoriea Turner, Chicagóban pedig egy 7 éves gyerek, Natalie Wallace. Nem mellesleg mindketten afroamerikai származásúak voltak. Az egyik meggyilkolt kislány apja megrendítő interjút adott. Közben, Washingtonban a Forradalmi Kommunista Párt aktivistái amerikai zászlókat égettek el. Donald Trump elnök elítélte a hétvégén történteket.
Vágólapra másolva!

Július 4-én ünnepelte az Amerikai Egyesült Államok a függetlenség napját, amely a kontinensnyi méretű ország nemzeti és szövetségi emléknapja. Az ünnepségekkel párhuzamosan a Black Lives Matter, az Antifa, illetve más radikális baloldali szervezetek tüntetéseket rendeztek a baloldali Demokrata Párt által irányított nagyvárosokban, amelyek szombatra a rendőrség és az erőszakossá váló aktivisták összecsapásaiban csúcsosodtak ki.

Tüntetés Washingtonban, a Fehér Ház közelében, 2020. július 4-én. Forrás: AFP/Roberto Schmidt

A fegyveres szélsőségesek rengeteg embert megöltek, és még többet megsebesítettek, egyszerű járókelőket.

A Fox Newsnak a hatósági információkra hivatkozó beszámolója alapján a demokrata vezetésű Atlantában 23, más források szerint 25 embert lőttek le, akik közül 3-an meghaltak.

Az egyik legfiatalabb áldozat egy 8 éves afroamerikai kislány, Secoriea Turner volt.

A brutális gyilkossággal kapcsolatban a gyerek apja, Secoriya Williamson nyilatkozott is. A megrendült apa elmondta, hogy szombaton a lánya és a felesége éppen Atlanta délkeleti részén hazafelé autózott, amikor a járművet vezető nő megpróbált keresztülhajtani a radikális baloldali aktivisták által emelt egyik illegális barikádon.

Ekkor legalább két szélsőséges tüzet nyitott az autóra, az anya nem sérült meg, de a gyereket eltalálták a golyók, aminek következtében a helyszínen meghalt.

Secoriya Williamson szerint elképesztő képmutatás, hogy a Black Lives Matter azt mondja, hogy a „fekete életek számítanak", miközben meggyilkolták az ő alig 8 éves, ártatlan kislányát.

A történteket Atlanta polgármestere, Keisha Lance Bottoms is elítélte.

A Daily Mail és a Chicago Tribune szerint a demokraták irányítása alatt lévő Chicagóban a radikális baloldali szervezetek által okozott káoszban megsebesült 77 ember, 14 pedig meghalt,

köztük 4 kiskorú, egy 15, egy 14 és egy 11 éves kisfiú, illetve egy 7 éves afroamerikai kislány, Natalie Wallace.

Sajtóinformációk alapján Chicago Austin nevű, 84 százalékban feketék lakta negyedében, a szombati összecsapások során 3 férfi kiszállt egy autóból, majd nagyjából 20 lövést adtak le, amelyek egy része eltalálta a nagyszülei házának kertjében játszó Natalie Wallace-t.

A kislányt a közeli John H. Stroger Kórházba szállították, de már nem sikerült megmenteni az életét.

A 7 éves gyerek szüleit sokkolták a történtek.

The Chicago Sun-Times szerint

Natalie már a harmadik 10 év alatti gyerek, aki a radikális baloldal által kirobbantott erőszakos megmozdulások áldozatává vált.

Egy héttel ezelőtt gyilkolták meg az alig 1 éves Sincere A. Gastont, aki az anyjával tartózkodott egy autóban, a szinte kizárólag afroamerikaiak lakta Englewood negyedben. Két hete pedig a 3 éves Mekhi James esett áldozatául a történteknek: amikor az apja ölében lovagolt, tüzet nyitottak rájuk a tüntetők. Ez a tragédia is Austin negyedben történt.

Szintén az elmúlt hetekben Chicago külvárosaiban vált áldozattá a 10 éves Lina Nunez, és a 13 éves Amaria Jones.

New Yorkban is tombolt a radikális baloldali erőszak a függetlenség napjának éjjelén.

Egyes beszámolók szerint 41, mások szerint 44 ember sebesült meg ezek során, a halálos áldozatok száma pedig 9.

A legfiatalabb sérült egy 14 éves fiú, akit Manhattanben lőttek mellkason. A gyereket kórházba szállították, állapota válságos.

A legsúlyosabb összecsapások Brooklynban és Harlemben voltak.

A halálos áldozatok többsége fiatal, 19 és 27 év közötti.

Ha az utóbbi hét során elkövetett lövöldözéseket összehasonlítjuk a tavalyi számokkal, akkor 142 százalékos növekedésről számolhatunk be.

BLM-tüntetés Manhattanben 2020. július 4-én. Forrás: AFP/Stringer/Sputnik

Donald Trump elnök mindezekért komoly kritikával illette a város demokrata polgármesterét, a Clinton család jó barátját, Bill de Blasiót és New York állam szintén demokrata kormányzóját, Andrew Cuomót. Trump szerint,

Detroitban 2 sebesültről és 5 halottról számoltak be, a legfiatalabb sebesült egy 15 éves fiú, akinek a sérülései nem súlyosak.

Philadelphiában 14 sérültről és 5 halottról tudnak, Baltimore-ban 8 sérült és 1 halott van. Greenville-ben a sebesültek száma 8, a halottaké 2, Memphisben 4 sebesült és 1 halott van, St. Louis-ban 11 sérült és 3 halálos áldozat. Omaha és Cleveland városokban 8, illetve 4 a sérültek száma, halottakról nem számoltak be.

A hétvégi tüntetések

legidősebb halálos áldozata egy 74 éves nő, őt az észak-karolinai Durhamben lőtték le.

Természetesen Durham polgármestere is a Demokrata Párt politikusa.

A radikális baloldal erőszakos megmozdulásai tehát csak ezen a hétvégén több mint 40 ember életét követelték, ezenkívül legkevesebb 200 személy megsebesült.

A függetlenség napja alkalmából, a demokrata vezetésű Washingtonban a radikális baloldali Forradalmi Kommunista Párt aktivistái amerikai zászlókat égettek el, illetve tapostak lábbal.

A hétvégi, erőszakos jellegű összecsapások közös metszéspontjaként az emelhető ki, hogy valamennyi települést, ahol rombolás zajlott, demokrata párti polgármesterek vezetnek, akik nem tudnak és talán nem is akarnak fellépni a radikális baloldallal szemben, sőt inkább támogatják ezeket a megmozdulásokat, hiszen azt akarják elérni, hogy a novemberi elnökválasztásra elegendő választópolgárt mozgósítsanak Donald Trump ellen; az, hogy emiatt égnek az amerikai városok és emberek halnak meg, számukra másodlagos.