V4NA: A méhtranszplantáció lehet a következő lépés a hagyományos család eltörlése felé

Vágólapra másolva!
Van olyan orvos, aki amellett, hogy nemváltó műtéteket végez embereken, most a méhtranszplantáció mellett is kampányol. A transznemű nők így például megkaphatnák a cisznemű nők méhét, a végeredmény pedig az lenne, hogy már nem is lenne szükség nőkre a családban, csupán a szerveikre – hívja rá fel a figyelmet a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Christopher Inglefield az általa alapított London Transgender Clinicen dolgozik plasztikai sebészként, és a specializációja éppen a nemváltó műtét, valamint ahhoz kapcsolódóan vállal arcátalakítást is a minél teljesebb „átváltozás" érdekében. Az alábbi képen egyik átműtött páciensével pózol.

Az orvos most amellett kezdett el kampányolni, hogy

lehessen az eredetileg férfinak született, ám már transznemű nőként élő személyeknek méhtranszplantációt elvégezni,

azaz kapják meg egy egyébként egészséges, cisznemű nő méhét.

Erre azért lenne szükség, hogy

biológiailag férfinak született személyek is ki tudjanak hordani egy gyereket.

Inglefield szerint pedig az eljárás nem különbözne attól, amikor egy cisznemű nőnek ültetnek be méhet – függetlenül attól, hogy egy férfi teste nem olyan, mint egy nőé. Bár azt maga az orvos is beismerte, hogy anatómiai akadályok lennének, de szerinte azokon túl lehet jutni.

Az orvos szerint egy ilyen úttörő szülési mód nagyon fontos lenne a transznemű nőknek, akik így ki tudnák hordani a saját gyereküket, és elmondása alapján, egyébként is jogos lenne egy ilyen átültetés nekik.

A Post Millenial azonban arra hívja fel a figyelmet, hogy

egy ilyen műtét magában hordozza a hagyományos család végleges felbomlásának veszélyét.

Ha ugyanis már nincsenek határok férfiak és nők között, akkor tulajdonképpen

egy transznemű nő a beültetett petesejtek és a saját spermája segítségével egyedül is szülővé tud válni.

Ráadásul elvárhatja azt is, hogy az anyakönyvi kivonaton anyaként szerepeljen, miközben biológiailag férfi.

Az, hogy a transzneműek az új nemüknek megfelelő státuszban akarnak lenni a gyermek anyakönyvi kivonatán, nem példa nélküli dolog. Egy transznemű férfi, Freddy McConnell például

miután saját maga életet adott a gyerekének, annak az anyakönyvi kivonatán apaként akart szerepelni, hiszen már férfiként éli az életét.

Az iraton azonban anyaként lett feltüntetve, mivel eredetileg nőnek született, ráadásul ő is hordta ki a gyerekét, mert biológiailag még képes volt erre. Freddy az ügyben bírósághoz fordult, de ott az az ítélet született, hogy

ő a gyereknek az édesanyja, nem az édesapja,

a kicsinek pedig egyébként is fontosabb az, hogy tisztában legyen a születésének biológiai körülményeivel, mint a transznemű szülő jogi nemének az elismerése.

Visszatérve az új beavatkozáshoz, a méhtranszplantációhoz, valószínűleg nem véletlen, hogy Inglefield ennyire kampányol mellette.

Az orvosnak nagyon is megéri pénzügyileg az, hogy transzneműeken végez el nemváltó műtéteket,

hiszen ez tulajdonképpen műtétek sorozatát jelenti. Így a páciensek mindig visszatérnek, és ilyenkor busásan meg is fizetik az orvos szolgáltatásait.