Egzotikus békát találtak egy kolumbiai banánszállítmányban

2020.07.06. 11:34

Egzotikus békát találtak az Asda üzlethálózat egyik boltjában a dél-walesi Llanelli városában. A banánszállítmányban megtalált állat több mint 8000 ezer kilométert utazott Kolumbiából.

A hosszú utat úgy élhette túl az állat a hidegebb klímában élelem nélkül, hogy lelassította anyagcserejét, a kétéltűek ugyanis képesek erre.

Az állatot Asdának nevezték el a megmentői tiszteletére, és átszállították egy speciális állatmenhelyre Haverfordwest városába, ahol nyirkos környezetben élhet. A kisbéka teste nem nagyobb, mint egy hüvelykujj, lábai azonban hosszabbak. Azt még nem tudják, hogy bébiről vagy felnőttről van-e szó.

Az új helyén megpróbálnak neki kedvező életfeltételeke kialakítani. Ginny Spenceley, a központ egyik munkatársa elmondta, hogy egyáltalán nem szokatlan, hogy békák vagy pókok gyümölcsszállítmánnyal együtt érkeznek, melyeket már nem permeteznek vagy kezelnek egyéb módon.

Kolumbia az Egyesült Királyság legnagyobb banánszállítója, éves szinten több száz ezer tonnával - olvasható a Sky News oldalán.