Újabb Soros-akciók indulnak az illegális migránsok legalizálásáért

Undocumented migrants storm Pantheon monument in Paris NUrPhoto General NEws Social Issue Protest Black Vests Gilets Noirs DEMONSTRATION demonstrating People Monuments Pantheon Monument
Hundreds of undocumented migrants calling themselves “black vests” (gilets noirs) stormed the Pantheon monument in central Paris on July 12, 2019 demanding the right to remain in France. (Photo by Estelle Ruiz/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Sorra indítják a pereket Soros György szervezetei Franciaországban, legújabban önkormányzatok ellen, az illegális migránsok érdekében - derül ki a V4NA nemzetközi hírügynökség összeállításából. A Soros befolyása alatt lévő Emberi Jogok Európai Bírósága pedig egymás után hozza a Soroséknak tetsző ítéleteket. Ez azért is érdekes, mert a francia kormány kifejezetten migrációpárti - persze, Soroséknak általában nem is velük van bajuk, hanem az államigazgatás alsóbb szintjein lévő önkormányzatokkal. Franciaországban pénteken egyébként megbukott a kormány, a fő kérdés pedig, hogy változik-e bármi az eddig meglehetősen engedékeny hivatalos bevándorlási politikában. Sorosék azt akarják kikényszeríteni, hogy szigorítás semmiképp ne legyen.
Vágólapra másolva!

A Soros György által is pénzelt álcivil szervezet, a Médecins Sans Frontières (Orvosok Határok Nélkül) panaszt nyújtott be a Párizzsal szomszédos Seine-Saint-Denis megye tanácsa ellen mások életének veszélyeztetése és veszélyben lévő személy számára nyújtott segítség elmulasztása miatt.

Emmanuel Daoud, a szervezet ügyvédje azt mondta:

Nem volt jogosult a támogatásra?

A Médecins Sans Frontières vádja szerint Seine-Saint-Denis megyei tanácsa figyelmen kívül hagyta a Ville-Evrard kórháza által küldött jelentést, ahol a viszontagságos útja alatt elszenvedett erőszak által okozott pszichiátriai problémái miatt kezelték az általuk képviselt migránst. Azt állították, hogy a fiú 2002 decemberében született Elefántcsontparton, és 2018-ban érkezett Franciaországba, ellátásáról ideiglenesen az Ifjúságvédelmi Hivatal gondoskodik.

A Franciaországba érkezésekor elvégzett

csontvizsgálat azonban megállapította, hogy valójában nagykorú, így nem jogosult azokra az ellátásokra, amelyek a kiskorú menekülteknek járnak.

Az MSF követelte az akta újbóli megnyitását, és jelezték, hogy ellátási kérelmet fognak benyújtani a bevándorló nevében. Seine-Saint-Denis eddig is Franciaország egyik legnagyobb migránsok lakta megyéje volt, az utóbbi időben pedig még jobban megnövekedett a kísérő nélküli kiskorú migránsok száma.

Franciaországban a migránsok ügyeit szinte mindig a Soros-szervezetek karolják fel Forrás: NurPhoto/Estelle Ruiz/NurPhoto/Estelle Ruiz

Elképesztő döntések

Korábban három civil szervezet (az Utopia 56, a Médecins Sans Frontières és a Comede) közreműködésével mintegy 70 fiatal migráns számára létesítettek sátortábort Párizs belvárosában, ezzel kívánták kikényszeríteni, hogy jobb ellátást kapjanak a magukat kiskorúnak mondó, de valójában nagykorú bevándorlók.

A Franceinfo számolt be róla, hogy az előbbi feljelentéssel szinte egy időben elítélte Franciaországot az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB), amiért három menedékkérőt, úgymond a sorsára hagyott. Az EJEB – melynek bírái közül többen bizonyíthatóan Soros György emberei - ítélete szerint Franciaország egy 27 éves afgán, egy 33 éves orosz és egy 46 éves iráni bevándorlóról nem gondoskodott kellően.

Az EJEB határozata értelmében két migránsnak 10 000, harmadik társuknak pedig 12 000 eurót ítéltek meg

nem vagyoni kár megtérítésére.

Az EJEB határozata szerint a francia hatóságokat terheli a felelősség azért, hogy az illegális migránsok az utcán éltek.

Négy elmarasztaló ítélet volt már

A migránspárti civil szervezetek nagy örömmel üdvözölték a bíróság döntését, az Utopia 56 elnöke, Yann Manzi szerint tarthatatlan a migránsok helyzete Párizsban és Calais-ban - arról, persze nem beszéltek, hogy ez megelőzhető lenne, ha Franciaország megvédené a határait. A bíróság ugyanakkor elismerte, hogy tisztában van a menedékkérők megnövekedett létszámával

– a belügyminisztérium adatai szerint 2019-ben 138 420 menedékkérelmet regisztráltak Franciaországban -

és azzal is, hogy a francia hatóságok sokat tettek annak érdekében, hogy további szálláshelyeket létesítsenek a menekülteknek és lerövidítsék a menedékjog iránti kérelmek vizsgálatának idejét - vagyis, hogy a francia kormány valójában migránspárti.

Egy hónap leforgása alatt ez volt a negyedik alkalom, hogy Franciaországot elítélte az EJEB. Június elején azért ítélték el, mert nem tett meg mindent egy kislány, Marina védelmének érdekében, akit 2009-ben a szülei úgy megvertek, hogy belehalt a sérüléseibe. Június közepén a bíróság azt állapította meg, hogy Franciaország korlátozta a palesztin érdekvédelmi szervezet, a Boycott, Divestment, Sanctions (BDS) szólásszabadságát, június végén pedig azért marasztalták el Franciaországot, mert gyorsított eljárás keretében visszatoloncoltak két gyermeket a Comore-szigetekre, akik előzőleg illegálisan léptek be Mayotte területére.

Több illegális sátortábor is létesült Franciaországban a migránsok miatt (Képünk illusztráció) Forrás: AFP/Philippe Huguen

Vajon változik-e a migrációs politika?

Jean Castext bízta meg pénteken Emmanuel Macron francia államfő az új kormány megalakításával néhány órával az után, hogy lemondott az Édouard Philippe vezette kabinet - közölte az elnöki hivatal Párizsban. Az 55 éves, jobboldali politikus 2020 áprilisa óta a koronavírus-járvány miatt kihirdetett általános karantén fokozatos feloldásáért felelős kormánymegbízott volt.

A fő kérdés, hogy vajon az új kormányfő alatt megváltozik-e Franciaország meglehetősen engedékeny migrációs politikája? A Soros-szervezetek folyamatos erőszakos nyomásgyakorlással próbálják elérni, hogy semmiképp ne szigorítsanak, sőt, további enyhítéseket akarnak.