Ledöntött Kolumbusz- és Lincoln-szobor: folytatódik a radikális baloldal rombolása és történelemhamisítása

Richmond, 2020. július 1.
Munkások eltávolítják Thomas Jonathan "Stonewall" Jackson konföderációs tábornok szobrát Richmondban 2020. július 1-jén.
MTI/AP/Steve Helber
Richmond, 2020. július 1. Munkások eltávolítják Thomas Jonathan "Stonewall" Jackson konföderációs tábornok szobrát Richmondban 2020. július 1-jén. MTI/AP/Steve Helber
Vágólapra másolva!
A féktelen rombolás, az erőszak és a történelemhamisítás jegyében szerdán is folytatódott a radikális baloldal ámokfutása Amerika-szerte. Egyetlen nap leforgása alatt távolították el az Ohio állambeli Columbusból a nagy felfedező, Kolumbusz Kristóf emlékművét, a Konföderáció volt fővárosából, Richmondból „Stonewall" Jackson tábornok szobrát, illetve Mississippi állam történelmi zászlóját. Bostonban eldöntötték, hogy eltávolítják a rabszolgákat felszabadító Lincoln elnök szobrát. Megszólalt a seattle-i anarchisták által meggyilkolt egyik - egyébként afroamerikai - fiú apja. A könnyeivel küszködő férfi megrendítő interjút adott a Fox Newsnak. New Yorkban pedig egy radikális baloldali afroamerikai aktivista „fekete Júdásnak" bélyegezte a fekete bőrű rendőröket, miközben trágárkodva szidalmazta őket. Közben zajlik a radikális baloldali autonóm zóna felszámolása Seattle-ben, amit letartóztatások sora kísér.
Vágólapra másolva!

A Yahoo News információi alapján, a radikális baloldal nyomásának eleget téve, szerda reggel az Ohio állambeli Columbus városháza elől eltávolították Amerika felfedezőjének, Kolumbusz Kristófnak a szobrát.

A város névadója szobrának eltávolításával Columbus demokrata polgármestere, Andrew J. Ginther is egyetértett. A radikális baloldali csoportosulások szerint Kolumbusz Kristóf felfedezőútjai „genocídiumokhoz és az indiánok kizsákmányolásához" vezettek (jogos kérdés, persze, hogy ha így van, és Amerika felfedezése már önmagában kizsákmányolás volt, akkor a nem indián származású radikális baloldaliak miért nem fogják magukat, és költöznek „vissza" Európába?)

Az olasz-amerikai közösségben ugyanakkor óriási felháborodást váltott ki a történelemhamisító cselekedet.

A felfedező ugyanis olasz származású volt, a most ledöntött szobrot pedig a szülővárosa, Genova ajándékozta Columbusnak még 1955-ben. A két település között ráadásul testvérvárosi kapcsolat is van.

A radikális baloldal követeli Kolumbusz szobrának az eltávolítását, Columbus, Ohio, 2020. június 27. Forrás: AFP/Seth Herald

Szintén szerdán

Mississippi törvényhozásának épületéről eltávolították a szövetségi állam eddigi lobogóját,

miután a kormányzó kedden aláírta az erről vasárnap megszavazott törvényt. Az állam fővárosában, Jacksonban lévő törvényhozási épületről 126 év óta először vonták le a zászlót, melyet a radikális baloldali szervezetek a rabszolgatartó korszak jelképének minősítettek.

A zászló bal felső sarkában ugyanis az egykori konföderációs államok jelképe volt látható, piros alapon kék kereszt, az utóbbiban végig fehér csillagokkal. Ez az amerikai polgárháború (1861-1865) alatt a Konföderáció zászlója volt.

Virginia állam fővárosában, Richmondban, a radikális baloldal nyomására a település demokrata párti, polgármestere, Levar Stoney szerdán jelentette be, hogy

Ennek jeléül még aznap elbontották Thomas Jonathan „Stonewall" Jackson konföderációs tábornok szobrát. Stonewall Jackson Robert E. Lee tábornok után a déliek legismertebb hadvezére volt. (Nem mellesleg Lee tábornok szobrainak az eltávolítása is folyamatban van.)

Richmond volt egyébként a Konföderáció fővárosa, a szobordöntögetéseknek tehát nem más a céljuk, mint a történelem meghamisítása, hiszen már bevallottan mindent el akartak törölni, ami az egykori „Délre" emlékeztet.

Június 30-án Massachusetts állam fővárosának, Bostonnak a művészeti bizottsága ellenszavazat nélkül támogatta azt az indítványt, amely értelmében eltávolítják a rabszolgákat felszabadító nagy amerikai elnök, Abraham Lincoln szoborcsoportját.

A Breitbart szerint

a radikális baloldalnak az a problémája a szoborral, hogy Lincoln előtt térdel egy neki hálás, egykori fekete rabszolga.

Abraham Lincoln emlékműve Bostonban, 2020. június 16. Forrás: AFP/Joseph Prezioso

Az emlékmű egyébként az „emancipation", azaz a felszabadulás nevet viseli. A szobor eltávolításáról a végső döntést a város önkormányzata mondja ki, de Marty Walsh, Boston demokrata párti polgármestere már egyértelművé tette, hogy

A bostoni Lincoln-szobrot a washingtoniról mintázták, annak a pontos mása. A szélsőségesek június vége óta a nagy amerikai elnöknek a fővárosban található emlékművének az elbontását is követelik. Néhány napja a Wisconsin-Madison Egyetem hallgatói kezdtek aláírásgyűjtésbe annak érdekében, hogy eltávolíttathassák Lincoln szobrát a campusukról. (A történtekről itt számoltunk be.)

Megszólalt a radikális baloldal által meggyilkolt egyik fiú apja

Ahogy arról már beszámoltunk, a radikális baloldal által elfoglalt Seattle-ben található Capitol Hill Autonomous Zone (CHAZ), vagy új nevén a Capitol Hill Organized Protest (CHOP) területén már négy fiatalt gyilkoltak meg a szélsőségesek.

A június 20-án lelőtt, alig 19 éves afroamerikai fiú, ifj. Horace Lorenzo Anderson apja, id. Horace Lorenzo Anderson szerda este megrendítő interjút adott a Fox News „Hannity" című műsorának.

Sean Hannity műsorvezető kérdésre válaszolva a teljesen összetört apa elmondta, hogy

Jenny Durkan Forrás: AFP/2020 Getty Images/Pool

Horace Lorenzo Anderson saját bevallása alapján még mindig csak annyit tud, hogy lelőtték az alig 19 éves fiát. A megrendült apa a műsorban többször elismételte, hogy mennyire szerette a gyermekét.

Közölte a műsorvezetővel,

a fia két barátjától tudta meg, hogy mi történt. Ezt követően sírva fakadt, majd azt ismételgette, hogy elvárt volna a városvezetéstől egy hivatalos értesítést a tragédiáról, vagy hogy valaki kopogtasson be az ajtaján, és adjon tájékoztatást.

Az apa hozzátette, hogy a gyilkosság óta nem tud nyugodtan aludni, ahogy a családja többi tagja sem. A gyerekei a testvérük halála óta a radikális baloldal tombolása miatt nem érzik magukat biztonságban, ezért a családi ház helyett motelekben alszanak.

Anderson jelenleg YouTube-videók alapján próbálja kideríteni, hogy mi is történhetett a tragédia pillanatában.

Elmondása alapján

még mindig nem képes felfogni, hogy a szeretett fia nincs köztük, amikor reggel felkel, folyamatosan őt keresi a lakásban.

A végén hozzáfűzte,

a radikális baloldalt nem érzi a sajátjának, erőt pedig a keresztény hitéből és a családjából próbál meríteni, már amennyire ez lehetséges az adott körülmények között.

Az anarchista-szeparatista CHAZ-zel/CHOP-pal korábban szimpatizáló Jenny Durkan polgármester szerdán bejelentette, hogy az „autonóm zónát" fel fogják számolni. A demokrata politikus vélhetően a gyilkosságok sorozata miatt kényszerült a döntésre, megváltoztatva addigi véleményét.

A június 8-án a radikális baloldaliak által „kikiáltott" CHAZ/CHOP felszámolását és a törvényes rend helyreállítását Donald Trump elnök már számtalan alkalommal követelte Seattle demokrata vezetésétől.

A nemzetközi baloldali sajtó Amerikától Magyarországig egyébként úgy mutatta be a szeparatista zónát, mintha a kommunista utópia megvalósulása lett volna, ahol minden tökéletesen működik, az emberek önként megosztják a javaikat, és nyoma nincs bűnözésnek vagy erőszaknak.

A valóság ezzel szemben az, hogy a hat háztömbnyi területet az anarchisták elfoglalták, az ott lakókat rettegésben tartották,

a területen eluralkodott a káosz, és a bűnözés valamennyi formája megjelent, a gyilkosságoktól a fegyveres rablásokon át a szexuális visszaélésekig.

A CHAZ/CHOP létrehozói, noha számtalan alkalommal kifejtették, hogy a határok nélküli világban hisznek (őket idézve: „no borders, no nations"), az elveikkel szembemenve mégis fegyveresekkel őriztették az általuk elfoglalt terület úgynevezett határait.

Egy radikális baloldali aktivista „fekete Júdásnak" gúnyolta az afroamerikai rendőröket

Mivel az amerikai szövetségi tagállamok rendőrségein belül egyre több színes bőrű, főleg fekete teljesít szolgálatot, a radikális baloldalnak ezért az utóbbi időszakban ők is a célpontjaikká váltak.

Az afroamerikai rendőröket újabban „árulóknak" bélyegzik, hozzáfűzve, hogy ők „csak kívül feketék, belül valójában elnyomó fehérek".

Az utóbbi napokban a New York-i városházát próbálta elfoglalni a radikális baloldal, egyrészt így tiltakozva a metropolisz költségvetési tervezete ellen, amely a közkiadások tekintetében 837 millió dolláros csökkentést irányoz elő.

Másrészt

kiálltak az időközben felszámolás alá került seattle-i CHAZ/CHOP mellett.

A városházát szokásos módon kedd este is a rendőrség védte a szélsőségesektől, amikor egy fekete nő hiányos öltözetben a rendőrsorfal elé állt, ahol önkívületbe esve nagyon durván kezdte el szidalmazni a rendfenntartókat.

A sorfalban volt két afroamerikai rendőr is, akiket a nő „fekete Júdásoknak" nevezett, hozzátéve, hogy „árulóknak" tartja őket.

Zajlik a radikális baloldali autonóm zóna felszámolása

Miután parancsot adtak a CHAZ/CHOP felszámolására, helyi idő szerint szerda délután 17 órakor megjelentek a seattle-i szeparatista városrészben a rendőrök, akik első körben 31 radikális baloldali aktivistát tartóztattak le, mert azok a hatósági felszólításra sem voltak hajlandóak elhagyni a területet.

Carmen Best, a helyi rendőrség szóvivője azt nyilatkozta, hogy

Best hozzáfűzte, hogy az East Precinct nevű rendőrőrsöt is sikerült visszafoglalniuk a szélsőségesektől, ugyanakkor a biztonsági kockázatok miatt egyelőre nem tervez a rendőrség az épületbe visszaköltözni.

A baloldali radikálisok által önkényesen elfoglalt területet teljes egészében még nem sikerült a hatóságoknak ellenőrzésük alá vonni.