Radikális baloldaliak felforgatták Londont, eközben a város vezetése rendőrellenes szervezetre szórja a pénzt

London, radikális baloldal, összecsapás, rendőrök
Vágólapra másolva!
A radikális baloldali tüntetések teljesen felforgatták London városát, miközben a rendőrség egyre kevesebb támogatást kap a liberális városvezetéstől. Ennek ellenére a szervezetben olyan embereket alkalmaznak sok pénzért, akiknek a rendőrök ellenőrzése a feladata, hogy kellően érzékenyek-e - írja a V4NA hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Nem kell semmilyen képzettség hozzá, mégis több fizetést kapnak a londoni rendőrséget ellenőrző civilek, akiknek az a feladata, hogy vizsgálják, a rendőrök kellően érzékenyek-e. Cressida Dick, a fővárosi rendőrség vezetője 50 százalékkal megemelte a bérüket napi 165 euróra. Emellett 50 új álláshelyet is meghirdetett ebbe a pozícióba.

David Spencer, a Bűnmegelőzési Központ munkatársa azt mondta, nem normális, hogy

közpénzből óriási összegeket fizetnek ki civileknek, amikor a rendőrök alapfizetése továbbra is nagyon alacsony.

Ráadásul a munkához semmilyen előképzettség nem kell, de nem is nagyon lehet megmondani, hogy milyen képességekkel kell rendelkezni, hogy valaki megállapítsa, kellően toleráns-e egy rendőr.

A lépés különösen érthetetlen, mivel a legtöbb helyen megszorítások vannak a járványhelyzet miatt. Ráadásul egy hete sincs, hogy a liberális főpolgármester, Sadiq Khan bejelentette, 120 millió eurónyi összeggel csökkentené a londoni rendőrség költségvetését. A lépés azért is érthetetlen, mivel

az utóbbi hetekben ugrásszerűen megnőtt az utcai zavargások száma a fővárosban, melyek miatt már száz fölött van a sérült rendőrök száma.

Ezenfelül olyan esetekről is beszámoltak, amikor az agresszív tömeg egyszerűen visszaverte a rendőröket, akik elmenekültek a helyszínről szétvert gépjárműveikkel.

Bár Khan és Dick is kijelentette, hogy nem fogják tolerálni a hasonló megnyilvánulásokat a fővárosban, azt nem tudni, hogy ezt a költségvetés csökkentésével, vagy a rendőrök pellengérre állításával szeretnék elérni.