Elkezdte a fegyveres anarchisták által elfoglalt terület kiürítését a seattle-i rendőrség

Seattle, CHAZ
Vágólapra másolva!
Elrendelte a radikális baloldali zavargások résztvevői által elfoglalt seattle-i terület kiürítését a város polgármestere, Jenny Durkan szerdán.
Vágólapra másolva!

A demokrata párti sokáig védte a radikális baloldalt és a törvénytelen területfoglalást, de a területet ellenőrzésük alatt tartó fegyveresek által elkövetett gyilkosságok miatt rákényszerült a kiürítésre. Az övezetet remndeletben nyilvánította "törvénytelen gyülekezésnek". Carmen Best rendőrfőnök közleményben jelentette be, hogy a rendőrség meg is kezdte a fegyveres tüntetők által mintegy két héttel ezelőtt létrehozott övezet felszámolását.

Carmen Best leszögezte, hogy

A fegyveresek által körülkerített és lezárt részen az elmúlt napokban elharapódzott az erőszak: több lövöldözés volt, két afroamerikai tinédzsert agyonlőttek, többeket kórházban ápolnak.

A rendőrség a Twitteren közölte:

A rendőrség hangsúlyozta azt is, hogy a lövöldözések elkövetői még az elkerített övezetben vannak, és rajtuk kívül is még sokaknál van lőfegyver.

A helyi KUOW rádióadó szerint helyi idő szerint szerda délig már legalább tíz embert letartóztattak.

Donald Trump amerikai elnök már korábban kérte a város polgármesterétől, hogy lépjen fel az erőszakos tüntetőkkel szemben, akiket belföldi terroristáknak nevezett.

Jenny Durkan korábban "utcai mulatságnak" és "a demokrácia kiteljesedésének" minősítette a minneapolisi afroamerikai George Floyd rendőri erőszak miatti halála után kirobbant zavargásokat és a fegyveresek által elkerített zóna létrehozását is.