Lelőttek két gyereket a radikális baloldal által elfoglalt seattle-i városrészben, egyikük meghalt

Seattle Protesters Occupy Police-Free Zone CHOP GettyImageRank2 POLITICS
SEATTLE, WA - JUNE 15: Protesters gather at the Seattle Police Department's West Precinct after marching from the police-free zone known as the Capitol Hill Organized Protest (CHOP) on June 15, 2020 in Seattle, Washington. The area consists of the blocks surrounding the Seattle Police Department's East Precinct, which was vacated after violent clashes with Black Lives Matter protesters in the wake of George Floyds death. David Ryder/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Seattle egyik negyedében a radikális baloldali aktivisták és különböző anarchista csoportosulások által létrehozott, szeparatista Capitol Hill Autonomous Zone-ban (CHAZ) hétfőn lelőttek egy 14 és egy 16 éves fiút. A 16 éves gyerek belehalt a sérüléseibe, a 14 éves állapota kritikus. A szeparatista zónában ezzel négy főre nőtt a halálos áldozatok száma. Közben a New York-i Washington Square Parkban meggyalázták George Washington elnök emlékművét, vörös festékkel öntötték le.
Vágólapra másolva!

A Fox News információi és a seattle-i (Washington állam) rendőrség jelentése alapján, a nagyváros egyik negyedében lévő Capitol Hill Autonomous Zone (CHAZ), vagy új nevén a Capitol Hill Organized Protest (CHOP) területéről fegyveresek tüzet nyitottak a szeparatista-anarchista zóna úgynevezett „határa" mellett elhaladó egyik autóra, amelyben egy 14 és egy 16 éves fiú ült.

Seattle, Capitol Hill Organized Protest (CHOP), 2020. június 14. Forrás: Anadolu Agency via AFP/2020 Anadolu Agency/Noah Riffe

A 16 éves gyerek a helyszínen meghalt, a 14 évest pedig egy közeli kórházba vitték. Az állapota válságos, jelenleg élet és halál között van.

A helyi rendőrség szóvivője, Carmen Best elmondta, hogy

Ezzel már négy főre nőtt a radikális baloldali mozgalom és az anarchisták által elfoglalt városrészben a halálos áldozatok száma.

Június 20-án egy 19 éves fiút, rá egy napra egy 17 évest, június 23-án pedig egy 33 éves férfit gyilkoltak meg a szélsőségesek.

Több alkalommal is előfordult, hogy a radikális baloldaliak nem akarták a szeparatista zónájukba beengedni a rendőröket.

Seattle, CHAZ, 2020. június 14. Forrás: Anadolu Agency via AFP/2020 Anadolu Agency/Noah Riffe

Seattle demokrata párti polgármestere, Jenny Durkan már sokszor megígérte, hogy felszámolják a CHAZ-t/CHOP-ot, de eddig semmilyen konkrét lépést nem tett ennek érdekében. Donald Trump elnök emiatt számtalanszor kritizálta Jenny Durkant és a város más demokrata vezetőit.

A június 8-án kikiáltott szeparatista zónában egyre több fegyveres rablást és szexuális jellegű bűncselekményt követnek el,

a nemzetközi baloldali média viszont úgy mutatja be a CHAZ-t/CHOP-ot, mintha egyfajta idillikus-kommunisztikus mintaállam lenne, ahol tökéletes harmónia és spontán rend uralkodik.

Meggyalázták New Yorkban George Washington elnök emlékművét

A New York Post beszámolója alapján szintén hétfőn két ismeretlen meggyalázta az Amerikai Egyesült Államok első elnökének, George Washingtonnak a helyi, Washington Square Parkban található emlékművét.

A vandálok vörös festékkel fújták le a diadalívet és a rajta lévő szobrokat.

A gyanú alapján a vandálok a radikális baloldali Black Lives Matter aktivistái lehettek, akik az utóbbi hetekben azt követelték, hogy Amerika első elnökének a köztéri szobrait távolítsák el, mert az élete során fekete rabszolgákat tartott.

Azt már persze nem tették hozzá, hogy Washington a végrendeletében hátrahagyta, hogy felesége, Martha halála után szabadítsák fel a rabszolgáit, ami be is következett.

Korábban ledöntötték a radikálisok az Oregon állambeli Portland városában található szobrát.