Zavargások voltak szombat éjjel Stuttgartban, több rendőr megsebesült

Stuttgart, 2020. június 21. Az üvegszilánkokat takarítja egy alkalmazott egy stuttgarti üzletben 2020. június 21-én. Az éjszaka folyamán zavargások voltak Stuttgart belvárosában, az órákig tartó utcai harcban több rendőr megsebesült. Az indulatok egy kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt tartott igazoltatás után szabadultak el. A kisebb csoportokba szerveződött támadók rárontottak a rendőrökre, a burkolatból kiszakított utcakövekkel, építési területekről összeszedett rudakkal és egyéb tárgyakkal megrongáltak rendőrautókat is, és bezúztak kirakatokat. MTI/EPA/Ronald Wittek
Vágólapra másolva!
Zavargások voltak szombat éjjel a németországi Stuttgart belvárosában, az órákig tartó utcai harcban több rendőr megsebesült.
Vágólapra másolva!

A Baden-Württemberg tartományi főváros rendőrségének vasárnapi közleménye szerint

az indulatok egy kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt tartott igazoltatás után szabadultak el.

A kisebb csoportokba szerveződött támadók "rendkívüli agresszivitással" rontottak rá a rendőrökre, a burkolatból kiszakított utcakövekkel, építési területekről összeszedett rudakkal és egyéb tárgyakkal megrongáltak rendőrautókat is, és bezúztak kirakatokat.

Az üvegszilánkokat takarítja egy alkalmazott egy stuttgarti üzletben. Forrás: MTI/EPA/Ronald Wittek

A helyi erők nem bírtak a randalírozókkal, megfékezésükre több mint 200 rendőrt vontak össze Stuttgart környékéről. A művelethez egy helikoptert is bevetettek. "Órák múltával lett csak nyugodtabb a helyzet" - áll a közleményben, amely szerint az összecsapásokban legkevesebb 12 rendőr sebesült meg, és 20 embert őrizetbe vettek.

Az ARD országos köztelevízió beszámolója szerint a zavargás éjfél körül kezdődött, és hajnalig tartott.

Egy stuttgarti cipőbolt betört kirakata. Forrás: MTI/EPA/Ronald Wittek

- idéztek egy rendőrségi szóvivőt.

Árucikkek hevernek szétszórva a földön egy stuttgarti bolt előtt. Forrás: MTI/AP/DPA/Simon Adomat

Hozzátették, hogy az utóbbi hetekben is történtek összetűzések többnyire fiatalokból álló csoportok és rendőrök között Stuttgartban, de nem annyira súlyosak, mint szombat éjjel.