Tovább gyújtogatnak, fosztogatnak a baloldali radikálisok az Egyesült Államokban, már 13-an meghaltak

Tüntetés, zavargás, George Floyd, 2020, USA, Egyesült Államok, tűz
A man tries to toe away a car in a safe zone as the other car catches fire in a local parking garage on May 29, 2020 in Minneapolis, Minnesota, during a protest over the death of George Floyd, an unarmed black man, who died after a police officer kneeled on his neck for several minutes. - The Minneapolis police officer accused of killing a handcuffed African-American man was charged with murder on May 29, but the move failed to quell surging anger as tense protests erupted in cities across the nation. (Photo by CHANDAN KHANNA / AFP)
Vágólapra másolva!
Folytatódtak a radikális baloldaliak által kirobbantott zavargások az Egyesült Államokban. Szélsőséges agitátorok próbálják megosztani az amerikai társadalmat az afroamerikai George Floyd kapcsán - mondta William Barr amerikai igazságügyi miniszter. A baloldali tévétársaságok elképesztő elfogultsággal tudósítanak az eseményekről, a közelgő választások miatt minden erővel megpróbálnak a kampányban hibák sorozatát elkövető Joe Bidennek, Obama alelnökének segíteni. 
Vágólapra másolva!

Csütörtökről péntekre virradóra is folytatódtak a radikális baloldal megmozdulásai az Egyesült Államokban.

Az országos zavargásokban eddig legalább 13 ember halt meg, több mint tízezer főt pedig őrizetbe vettek.

Koronavírustesztekről beszél a kormányzó, miközben felgyújtják az államot

Andrew Cuomo, New York kormányzója ahelyett, hogy a törvényeket betartatná,

felszólította az erőszakos megmozdulások résztvevőit, hogy végeztessenek magukon vírustesztet. Vagyis a kormányzó szerint nem az a baj, hogy gyújtogatnak, rendőrökre támadnak, szétverik a boltokat - csak az, ha megfertőzik egymást.

Zavargás Minneapolisban Forrás: AFP/Samuel Corum

Cuomo egyszerű kommunikációs trükknek szánta megjegyzését, mivel képtelen kezelni a randalírozók által kiváltott helyzetet, és így próbálja a felelősségét eltolni magáról.

Azoktól a randalírozóktól, akik felgyújtanak épületeket, kirabolnak üzleteket, látszatra azt várja, hogy majd utólag elsétálnak tesztet készíteni.

Ha nem lenne ennyire tragikus a helyzet, akár szórakoztató is lenne, ahogy Cuomo és New York szintén demokrata polgármestere, Bill de Blasio a sajtóban veszett össze egymással. Cuomo az egyik nyilatkozatában ugyanis a rendőröket hibáztatta a gyújtogatásokért, amit Blasio visszautasított. Valójában Blasio megszólalása is kommunikációs fogás volt: azt akarta ellensúlyozni, hogy

a zavargások résztvevői között ott volt a polgármester lánya is.

Újabb zavargások törtek ki

Időközben csütörtökön éjjel folytatták a pusztítást a radikális baloldaliak. A Soros által pénzelt Black Lives Matters és az Antifa szervezésében annak ellenére mentek az utcára, hogy kijárási tilalom van érvényben. Bronxban több helyen megtámadták a rendőröket is.

Nemcsak New Yorkban kezdeményeztek összecsapásokat a radikális baloldaliak, hanem több amerikai nagyvárosban is, így Chicagóban, Buffalóban és Los Angelesben is.

Itt a bizonyíték, hogyan manipulál a baloldali média

Egy friss tanulmány azt mutatta be, hogy a három nagy baloldali amerikai tévétársaság (az ABC, a CBS és az NBC) május 28. és június 3. között 710 percben próbálta jogos és békés megmozdulásoknak beállítani a George Floyd halálát követő zavargásokat, miközben csak

5 percet

szenteltek azokra a halálesetekre, amiket okoztak - írta a Fox News. Tehát összesen 5 perc jutott arra, hogy a zavargások valódi arcát bemutassák a nagy tévécsatornák - például arra, hogy Las Vegasban egyszerűen fejbe lőttek egy rendőrt.

Vagyis a tudósítások több mint 99 százalékában azt sugallták, hogy bármilyen társadalmi problémát megold a gyújtogatás, a fosztogatás és az erőszak.

Gyújtogatás Minneapolisban május 29-én. Erről szinte egyáltalán nem beszél az amerikai baloldali média Forrás: AFP/Chandan Khanna

Egyértelmű, hogy az idei választások miatt van ez. A baloldali média megpróbálja minél jobban segíteni Obama alelnökének, Bidennek a kampányát Donald Trump ellen. Ami azért is képmutató, mert Obama elnöksége alatt jóval több volt a rendőri túlkapás, mint Trump elnöksége alatt, Amy Klobuchar, Biden valószínű alelnökjelöltje pedig 14 évvel ezelőtt mindössze megrovásban részesítette a most letartóztatott rendőrt, miután lelőtt egy férfit.

Az Antifa is részt vesz a randalírozásban

- jelentette ki korábban William Barr amerikai igazságügyi miniszter. "Bizonyítékaink vannak rá, hogy az Antifa és más szélsőséges csoportok, valamint különböző politikai irányvonalat magukénak valló politikai szereplők szítják az erőszakos cselekményeket, s részt is vesznek ezekben" - jelentette ki William Barr.

Fosztogatók Forrás: MTI/EPA/Justin Lane

William Barr kifejtette:

Floyd halála után "a törvénytelenség, az erőszakos lázongás, a gyújtogatás, üzletek kifosztása, rendfenntartó erők és ártatlan emberek elleni támadások" intéztek kihívást a törvényesség ellen.

Kitért arra is, hogy Donald Trump elnök hétfői látogatásakor a Fehér Ház melletti Szent János templomnál a rendfenntartó erők azért léptek fel a tüntetőkkel szemben, mert dobálózni kezdtek és egyre erőszakosabbá váltak.

- fogalmazott.

A zavargás egyik résztvevőjét veszik őrizetbe New Yorkban június 4-én Forrás: Anadolu Agency via AFP/2020 Anadolu Agency/Tayfun Coskun

Barr elmondta, hogy

a szövetségi hatóságok eddig 51 embert tartóztattak le erőszakos cselekmények gyanújával.

Hozzáfűzte: a tüntetők egyedül a fővárosban, Washingtonban 114 rendőrt sebesítettek meg, 22 rendőrt kórházban ápolnak.

Az Egyesült Államokban a radikális baloldal, az Antifa-mozgalom hergeli a tüntetőket. Rengeteg a fosztogatás, autókat, épületeket is felgyújtanak.