Svédországban a legsúlyosabb a koronavírus-járvány Európában, Soros szervezetei mégis tüntetést szerveztek

tüntetés, Svédország, erőszak, rendőr, rendőrség, rendőri erőszak, George Floyd, amerika, amerikai rendőri erőszak, 2020
Protestors take part in a Black Lives Matter march in Stockholm, Sweden, on June 3, 2020, in solidarity with protests raging across the United States over the death of George Floyd, an unarmed black man who died during an arrest on May 25. (Photo by Jonas EKSTROMER / TT NEWS AGENCY / AFP) / Sweden OUT
Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány miatti korlátozásokat figyelmen kívül hagyva tüntetések sorozatát szervezik Soros szervezetei a világban. Svédországban az amerikai tüntetések (és zavargások) támogatására rendeztek tüntetést, amelyen az engedélyezett 50 főnél többen, néhány ezren voltak. Szlovéniában a Soros Györgyhöz köthető Amnesty International kezdett közösségi oldalán ügyfelek toborzásába. Az akcióból egyértelműen kiderül, hogy Sorosékat nem érdeklik az emberi jogok, csak a felforgatás és hergelés a céljuk - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Svédországban a legdrámaibb most a koronavírus-helyzet Európában,

a napi új fertőzöttek száma szerdán meghaladta a 2 ezret.

Lakosságarányosan itt halnak meg a legtöbben az egész világon. Ezért is váltott ki döbbenetet, hogy Soros szervezetei tüntetést szerveztek az amerikai zavargásokat kirobbantó, Soros által pénzelt Black Lives Matters támogatására. Az érvényes járványügyi szabályok szerint Svédországban 50 ember mehetett volna el a tüntetésre, ehhez képest ezren érkeztek a Segel térre, elsősorban bevándorlók és radikális baloldaliak.

Forrás: AFP/Jonas Ekstromer

A tömeg többek közt azt skandálta, hogy az egész ország gyűlöli a rendőröket.

Björn Olsen, a fertőző betegségek szakértője bírálta a rendőrséget, hogy egyáltalán engedélyezte a tüntetést.

- kérdezte a tüntetés előtt.

A rendőrség este hat órakor felszólította a résztvevőket, hogy távozzanak, többségük azonban egyszerűen átvonult a város más pontjaira, létszámuk egyes hírek szerint még nőtt is.

Szlovéniában Soros szervezetei hat hete tartanak kormányellenes tüntetéseket. Sorosék vádjai itt ugyanazok, mint Magyarország ellen: a jobboldali, bevándorlásellenes Janez Jansa szlovén miniszterelnök a koronavírus-járványt arra használja fel, hogy a szabadságjogokat korlátozza, illetve, hogy gyűlöletet szítson a migránsok ellen. A járványhelyzet miatt a tömegrendezvényeket Szlovéniában – sok más európai országhoz hasonlóan – betiltották, de ez láthatóan nem érdekelte a résztvevőket és civil szervezeteket.

A szlovén Nova24 beszámolója szerint a törvénysértő tüntetők erőszakra buzdító transzparenseket vittek, sok esetben gyilkosságra buzdító szövegeket írtak ezekre.

A szlovéniai Amnesty International ebben meg is látta az üzleti lehetőséget, illetve a kormány elleni támadási felületet, és ügyfelek toborzásába kezdett.

Az NGO Twitter-oldalán intézett felhívást a demonstrálókhoz.

"Feljegyeztek a rendőrök a molinódra írt szöveg miatt? Tudod ki volt az? Légy szíves, keress meg minket. Tájékoztass minket arról is, ha a rendőrök elkobozták a molinód. Csatolj minél több információt" - írták.

A portál megjegyzi, hogy

az erőszakos magatartás és halálos fenyegetések védelmezése azt bizonyítja, hogy az AI-t egyáltalán nem érdekli minden állampolgár emberi joga.

Kiemelték azt is, hogy az NGO egyértelműen kettős mércét alkalmaz, és világosan látható, hogy nem érdekli őket a törvény előtti egyenlőség fogalma.

Az Amnesty bejegyzését Janez Jansa is bírálta.

Az Amnesty International az egész világon az erőszak ellen harcol, csak

írta Twitteren a szlovén kormányfő.

A Nova24 megemlíti az Amnesty International helyi igazgatóját is, aki egyértelműen támogatja az illegális biciklis tüntetéseket. Natasa Posel a Facebook-profilképén egy kislánnyal szerepel közösen, a fotó borítóján pedig az olvasható, hogy "a természetért biciklizem".

Forrás: V4NA

Az Amnesty International egyébként világszerte kiveszi a részét a tüntetések támogatásából - írja a V4NA. Szlovéniában május 14-én adtak ki egy közleményt, amelyben arról értekeztek, hogy a kormánynak garantálnia kell a tüntetésekhez való jogot, a megfelelő védelmi intézkedések mellett.

A szervezet pénzügyi beszámolói szerint 2019-ben kicsivel több, mint 764 ezer euró bevételük volt. Az összeg 85 százaléka támogatóktól és tagoktól jött össze, a maradékot állami és európai forrásokból grundolták össze.

A 2017-es pénzügyi beszámolóból kiderül, hogy a szervezet 676 ezer euró bevételre tett szert, az összeg 14 százaléka a nemzetközi Amnesty Internationaltől, illetve a norvég leágazástól származik.

A Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítvány hivatalos honlapján elérhető adatok szerint a nemzetközi Amnesty International összesen több mint 4,6 millió dollárt kapott.