Megszünteti az ellenőrzést Ausztria hét határszakaszon

2020.06.03. 15:27

Olaszország kivételével csütörtökön megszünteti az ellenőrzést határain Ausztria - jelentette be szerdán Alexander Schallenberg külügyminiszter, miután Karoline Edtstadler Európa-ügyekért felelős miniszterrel, Karl Nehammer belügyminiszterrel, valamint Rudolf Anschober egészségügyi miniszterrel kerekasztal-beszélgetést tartott.

Ez azt jelenti, hogy a Németországgal, Liechtensteinnel, Svájccal, Szlovákiával, Szlovéniával, Csehországgal és Magyarországgal közös határszakaszokon megszűnik a karanténkötelezettség, és nem végeznek koronavírustesztet.

Hét határszakaszon megszűnik az ellenőrzésForrás: AFP/Johann Groder

Schallenberg közölte: Olaszország esetében a járványhelyzet még nem teszi lehetővé ezeket a lépéseket, annak ellenére sem, hogy néhány régióban jelentősen javult a helyzet.

Nem akarják kockára tenni az elért eredményeket

Az a cél, hogy amint lehetséges, az osztrák-olasz határon is bevezessék az enyhítéseket, ugyanakkor nem szeretnék kockára tenni az elért eredményeket - tette hozzá. Rudolf Anschober egészségügyi miniszter elmondta, hogy az elmúlt 24 órában 12 új koronavírus-fertőzöttet diagnosztizáltak, ami 0,2 százalékos növekedést jelent.

Ausztriában 16 682-en fertőződtek meg koronavírussal, közülük 15 672-en meggyógyultak. 

Jelenleg 429 aktív betegek tartanak nyilván  - szögezte le Anschober.