Mérgeskígyókkal maratta halálra gazdag feleségét egy férfi Indiában

2020.05.26. 14:50

Mérgeskígyóval ölette meg gazdag feleségét egy indiai férfi, a második próbálkozása volt halálos. A rendőrség szóvivőjének elmondása szerint a férfi kobrát tett az asszony ágyába, miközben a nő az első, márciusi kígyótámadásból gyógyult szülei házában.

Két mérgeskígyót használt arra egy indiai férfi, hogy megölesse velük a feleségét. Az első gyilkossági kísérletről is csak akkor szereztek tudomást a délnyugat-indiai Kerala állam hatóságai, amikor a férfi néhány nappal felesége halála után igényt nyújtott be a hozományára, így gyanússá vált a halott asszony szüleinek.

Russell-viperaForrás: Biosphoto via AFP/© Nicolas Cégalerba / Biosphoto - Droit géré - Oeuvre protégée par copyright - - - -/Nicolas Cégalerba

A férfi telefonjának adatai alapján a rendőrség kiderítette, hogy korábban kapcsolatba lépett egy kígyókereskedővel és az interneten kígyós videókat nézett.

Márciusban egy erősen mérgező Russell-viperát vásárolt, amely megmarta feleségét. A nő a kígyómarás után két hónapig feküdt kórházban, ezt követően szülei házában gyógyult tovább. Férje ekkor tett az ágyába egy pápaszemes kobrát.

A férfi ugyanabban a szobában aludt, ahol a felesége, másnap reggel pedig úgy tett, mint aki semmiről sem tud.

Pápaszemes kobraForrás: Biosphoto via AFP/Clement Carbillet / Biosphoto/Clement Carbillet

A hatóságok szerint a gazdag felesége halála révén akart meggazdagodni. A banki alkalmazott attól tartott, hogy válás esetén vissza kell adnia a hozományt, vagyis a csaknem száz ezüstérmét, egy új autót és 500 ezer rúpiát (844 ezer forintot), ezért úgy döntött, hogy inkább megöli a nőt.

A férjet és a kígyókereskedőt is letartóztatták. A házaspárnak egy egyéves gyereke van.