Soros György irányítja a baloldali spanyol miniszterelnököt

Soros György, Pedro Sanchez
Vágólapra másolva!
A második Soros-tervnek nevezett, soha le nem járó, az EU által kibocsátandó örökjáradék-kötvények ötlete mellé az uniós tagállami vezetők közül elsőként a bevándorláspárti baloldali spanyol kormányfő, Pedro Sánchez állt, aki Soros György legszorosabb európai szövetségesének számít. Legújabb tényfeltáró cikkében a Tűzfalcsoport nevű blog ennek járt utána.
Vágólapra másolva!

A baloldali spanyol kormányfő, Pedro Sánchez gyakorlatilag egyből csatlakozott az ötlethez és felvetette a pár nappal később tartott uniós csúcstalálkozón, hogy Soros György javaslata nyomán olyan adósságkonstrukciót kellene kialakítani, amit lejárat nélküli adósságeszközökkel finanszíroznának, és amely határtalan időre biztosítana kamatfizetést.

Forrás: TŰZFALCSOPORT

Április 22-én, szintén a Project Syndicate oldalon közölt írásában Soros kifejezetten arról írt, hogy

a spanyol kormány úttörő szerepet játszik az örökjáradék-kötvények bevezetésében.

A milliárdos szerint az Európai Tanácsnak alaposan meg kellett volna fontolnia a spanyol kezdeményezést, mert az a „legátgondoltabb és leginnovatívabb ötlet".

- írja a Tűzfalcsoport.

Nem csoda, hogy Pedro Sánchezt választotta szócsövének Soros: régről ismerik már egymást, és a milliárdos megbízható szövetségest tudhat maga mellett a spanyol baloldali politikus személyében.

Ő az egyik legjobb bevándorláspárti tanítványa, készségesen fogadja Spanyolország kikötőiben a migránshajókat kormányzása kezdete óta.

Kormánya a marokkói spanyol enklávékat körülvevő szögesdrótot is el akarja távolítani, hogy az azt megmászó illegális migránsok ne sérüljenek meg.

Pedro Sánchez Forrás: MTI/EPA/EFE/J. J. Guillen

Sánchez korábban részt is vett a Soros-hálózat munkájában a National Democratic Institute kötelékében. Sőt,

belpolitikai botrány robbant ki abból, hogy miniszterelnökké válása után nem sokkal titokban, a hivatalos programjában való feltüntetés nélkül fogadta Sorost,

még mielőtt bármilyen külföldi politikussal találkozott volna, sőt, többször fogadta őt, mint Pablo Casadót, a spanyol jobboldali ellenzék vezetőjét.

A kapcsolat Sorosék és a spanyol miniszterelnök között továbbra is élő, idén januárban, Davosban a Világgazdasági Fórumon találkozott a milliárdos fiával, a Soros-birodalom (egyik) örökösével, Alexander Sorossal.

Egy spanyol professzor, César Vidal szerint

A vele készült interjúban felhívta a figyelmet arra, hogy a spanyol miniszterelnök

Sánchez ezúttal is mindent megtett Sorosért, de a többi miniszterelnök és államfő eddig meggátolta a terveit.