Beborult a Dunába a szlovák környezetvédelmi miniszter csónakja - videó

Ján Budaj szlovák környezetvédelmi miniszter
Ján Budaj szlovák környezetvédelmi miniszteren kívül még hárman voltak a felborult csónakban, senkinek nem esett baja.
Vágólapra másolva!
A töltésnek csapódott, és felborult szerda délután egy meghibásodott motorcsónak a Duna szlovákiai szakaszán. A legénység, köztük Ján Budaj szlovák környezetvédelmi miniszter is a vízbe borult – számolt be a vízibalesetről a JOJ TV tudósítása alapján a Paraméter.sk felvidéki hírportál.
Vágólapra másolva!

Doborgaznál (Dunaszerdahelyi járás) elkezdték mesterségesen feltölteni a Duna régi medrét, hogy ezzel szimulálják azokat a természeti folyamatokat, amelyek a bősi vízerőmű megépítése előtt a Duna menti ártéri ligeterdők területén végbementek.

Ján Budaj, szlovák környezetvédelmi miniszter. Forrás: YOUTUBE

A műveletet Ján Budaj szlovák környezetvédelmi miniszter egy csónakból szemlélte, a sodrás azonban sokkal erősebb volt, mint azt gondolták.

Emellett a csónak motorja iis elromlott a szolgálatot, a jármű pedig irányíthatatlanul nekivágódott a töltés partjának.

A csónak felborult,

a legénység, köztük a környezetvédelmi miniszterrel együtt pedig a vízbe borult.

Senkinek sem esett baja, maga Ján Budaj is állítólag humorral fogta fel az egészet.

A szlovák környezetvédelmi miniszter meg is jegyezte, hogy így május vége felé egészen kellemesen meleg már a Duna víze.

A pozsonyi Környezetvédelmi Minisztérium a közösségi oldalán csütörtök délben közzétette azt a videófelvételt, amely a borulás előtti pillanatokban készült a sodródó csónakban, ahol Ján Budaj még megjegyzi : "Fiúk, ez így nagyon nem lesz jó!"