Május 22-től enyhítenek az intézkedéseken Ukrajnában

Fertőtlenítő fülkén megy keresztül egy látogató a nyugat-ukrajnai Lviv város szabadtéri múzeumába érkezésekor 2020. május 11-én, az új típusú koronavírus-járvány idején.
Vágólapra másolva!
Ukrajnában szerdára meghaladta a 19 ezret az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma, és Volodimir Zelenszkij államfő egyéves elnöksége alkalmából tartott kijevi sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy május 22-től újraindítják a települési és a peremvárosi személyszállítást, valamint jövő hétfőtől kinyitnak az óvodák.
Vágólapra másolva!

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter tájékoztatása szerint Ukrajnában a regisztrált fertőzöttek száma szerdára egy nap alatt 354 új esettel 19 230-ra nőtt. A halálos áldozatoké a 16 új esettel 564-re emelkedett, miközben 5955-en gyógyultak fel a betegségből, közülük 323-an az elmúlt napban.

Az egészségügyi dolgozók közül eddig 3757-en fertőződtek meg,

köztük 61 új beteget az előző nap azonosítottak.

Megkapták a bérkiegészítést az egészségügyi dolgozók

Zelenszkij a sajtótájékoztatóján közölte, hogy a távolsági, azaz

megyék közötti személyszállítást a korlátozások könnyítésének mostani szakaszában még nem tudják elindítani.

Szavai szerint erre ugyanis csak hat megye áll készen az országban.

Fertőtlenítő fülkén megy keresztül egy látogató a nyugat-ukrajnai Lviv város szabadtéri múzeumába érkezésekor Forrás: MTI/EPA/Pavlo Palamarcsuk

Az elnök tájékoztatott arról is, hogy a Covid-19 betegség elleni küzdelemben részt vevő egészségügyi dolgozók az ország 15 megyéjében már megkapták a költségvetésből számukra elkülönített bérkiegészítést.

922 fertőzőttről tudnak Kárpátalján

Vitalij Klicsko főpolgármester szerdai tájékoztatása szerint Kijevben előző nap 51 új fertőzöttet regisztráltak - köztük 8 egészségügyi alkalmazottat -, és két beteg halt meg. Az eddig azonosított fertőzöttek száma a fővárosban elérte a 2410-et. Kijev a második legfertőzöttebb területe Ukrajnának a romániai határnál lévő Csernyivci megye után, ahol a regisztrált fertőzöttek száma a jelenlegi adatok alapján 2796.

Kárpátalja megyében eddig 922 fertőzöttet jegyeztek fel, 24-en haltak bele a betegségbe,

és 216-an gyógyultak fel belőle.