Joe Biden hallgat a szexuális zaklatási botrányról

Joe Biden
CHARLESTON, SOUTH CAROLINA - FEBRUARY 25: Democratic presidential candidate former Vice President Joe Biden arrives on stage for the Democratic presidential primary debate at the Charleston Gaillard Center on February 25, 2020 in Charleston, South Carolina. Seven candidates qualified for the debate, hosted by CBS News and Congressional Black Caucus Institute. Scott Olson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Joe Biden, a demokraták várható elnökjelöltje csütörtökön megkezdte az alelnök-jelöltek kiválasztását, miközben továbbra sem szólt az ellene felhozott szexuális zaklatási vádról.
Vágólapra másolva!

Biden korábban azt ígérte, hogy női politikust választ alelnök-jelöltjéül. Amerikai sajtóinformációk szerint a jelöltjei

  • Kamala Harris, kaliforniai
  • és Amy Klobuchar minnesotai szenátor,
  • Gretchen Whitmer, Michigan kormányzója
  • és a georgiai Stacey Abrams.

Valamennyien a 77 éves Bidennél jóval fiatalabbak, és eddig tartózkodtak attól, hogy bíztassák Bident a szexuális zaklatási vádak tisztázására.

Joe Biden hallgat a szexuális zaklatási vádról Forrás: AFP/2020 Getty Images/Scott Olson

Biden súlyos szexbotrányában az amerikai baloldal megpróbállja elhallgattatni az ügyben szereplő nőket, a botrányról az amerikai baloldali sajtó vonakodva ír, és utólag akár változtatnak is a cikkeiken, ha Bidennek nem tetszik.

Joe Biden még áprilisban szóvivője, Kate Bedingfield közvetítésével tagadta a vádakat, de személyesen nem szólalt meg. A vele készített interjúkban a riporterek nem firtatják az ügyet.

Elemzők szerint a demokraták nehéz helyzetben vannak, mert

eddig mindig az ilyen ügyek kivizsgálását követelték

és élére álltak a 2017 októberében kezdődött - a nők szexuális zaklatása elleni harcot zászlajára tűző - MeeToo-mozgalomnak is. Most viszont hallgatnak.