Óriási tömeg közepén, közel a rajongóihoz és az őt szidalmazókhoz, a párizsi migránsnegyedben ünnepeltette magát Macron

Vágólapra másolva!
Botrányt okozott Franciaországban, hogy Macron elnök meglehetősen rossz példát mutatva az embereknek, egészen közel ment az utcán az úgymond rajongóihoz a legnagyobb koronavírus-járvány idején. Akkor, amikor szigorú kijárási tilalom van Franciaországban, és azt kérik az emberektől, hogy két méternél senki ne menjen közelebb a másikhoz. Maszkot sem viselt. Sokan szidták is az utcán, de úgy tett, mint aki azt nem hallja meg, csak az ünneplést. Különösen komikus volt, hogy miközben hosszú percekig megszegte a saját kormánya által hozott szabályokat, azt ismételgette, hogy tartsák be a szabályokat.
Vágólapra másolva!

Macron elnök többszörösen komikusan viselkedett, hiszen az őt szidalmazókra nemhogy nem reagált, de azt játszotta el, hogy tulajdonképpen azok is ünneplik. Kétségtelen, például Pantin-ben (párizsi előváros, Seine-Saint-Denis), a bevándorlónegyedben jóval népszerűbb, mint éppen Párizsban, mindenesetre nehéz lenne eldönteni, hogy az őt szidók vagy ünneplők voltak-e többen. Bár, ebben az esetben ez szinte mindegy is.

A francia elnök egy helyi kórházat látogatott meg, majd utána egy másik párizsi elővárosba, a szintén nehéz környéknek tartott La Courneuve-be ment. Ahelyett, hogy a szociális egészségügyi intézményből azonnal beszállt volna a kocsijába, megállt az utcán, és maszk nélkül ünnepeltette magát, hajlongott, láthatóan örült neki, hogy vannak ezúttal olyanok is, akik körülrajongják. A testőrei szerették volna, ha minél gyorsabban beszáll a kocsiba, de Macron maradt.

A felvételt a TF1 vezető kereskedelmi televízió hírcsatornája, az LCI tette közzé. Az egyik tévékommentátor szavaiból az derült ki, teljesen logikusan, hogy

ez nemcsak morális problémát vet fel, hanem súlyos egészségügyit is.

A V4NA nemzetközi hírügynökség információi szerint

egész Franciaországban felháborodást okozott Macron sajátos viselkedése.

A bírálatok után meg kellett szólalnia Sibeth Ndiaye kormányszóvivőnek. Az AFP-nek azt mondta, hogy Macron egyáltalán nem provokálta az embereket, hogy vegyék körbe, csődületet sem akart, egyszerűen csak üdvözölte az őt köszöntőket. Franciaország 1944-et követő történelmének legszigorúbb kijárási tilalmának és az elmúlt száz év legnagyobb járványának kellős közepén. Franciaországban eddig több mint 10 ezer ember halt meg a koronavírusban, alig egy hónap alatt.