Lengyelország koronavírusos betegeket kezelő olasz kórházaknak segít

Vágólapra másolva!
20 ezer liternyi folyékony fertőtlenítőszert küldött olaszországi és San Marinó-i egészségügyi intézményeknek Lengyelország - jelentette be Marcin Przydacz lengyel külügyminiszter-helyettes. A varsói konzervatív kormány közben befejezte külföldön maradt állampolgárainak hazaszállítását, rajtuk kívül 2 ezer más állampolgárságú turistát is visszajuttattak a saját országába - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A lengyel állam tulajdonában lévő Polfa vegyipari vállalat Varsó melletti, tarchomini üzemében készült az a 20 000 liternyi fertőtlenítőszer, amit Olaszországba küldtek.

- számolt be Marcin Przydacz lengyel külügyminiszter-helyettes a lengyel kormány hivatalos honlapján.

A társadalom óriási hálával tartozik azoknak, akik a járvány frontvonalában harcolnak. Bízom benne, hogy ez a szállítmány segíteni fogja az egészségügyi dolgozókat – jelentette ki a politikus.

Marcin Przydacz hangsúlyozta:

Lengyelország közben befejezte több mint 50 ezer állampolgárának a hazaszállítását, akik külföldön rekedtek a koronavírus miatt bevezetett karanténok miatt.

A LOT lengyel légitársaság segítségével zajlott hazatelepítések során

22 nap alatt 388 repülőjárattal mintegy 55 ezer embert, köztük 2 ezer külföldi állampolgárt szállítottak vissza Európába, illetve Észak-Amerikába.

A 2 ezer külföldi között főként olaszok, németek, magyarok, britek és kanadai állampolgárok voltak.