360 új megbetegedést regisztráltak Romániában

koronavírus romániában
Védőmaszkos járókelők Bukarestben 2020. április 6-án. A koronavírus-járvány miatt bevezetett rendkívüli állapotot egy hónappal meghosszabbították Romániában.
Vágólapra másolva!
A 360 új esettel keddre már 4417-en betegedtek meg Romániában, ahol így jelentősen megugrott az új koronavírusos esetek száma - derült ki a bukaresti Stratégiai Kommunikációs Törzs által kedden kora délután közzétett összesítésből. Szlovákiában 47 új regisztrált megbetegedést jelentett be az egészségügyi miniszter.
Vágólapra másolva!

A hivatalos adatok szerint az országban 4417 koronavírus-fertőzést regisztráltak, és

182-en haltak bele a betegségbe és szövődményeibe.

Az elmúlt 24 órában a fertőzöttek száma 360-nal, a haláleseteké pedig 25-tel emelkedett. Mindkét szám azt jelzi, hogy a vasárnap és hétfőn közzétett adatok a kór terjedésének csak a pillanatnyi megtorpanását jelezték.

Védőmaszkos járókelők Bukarestben 2020. április 6-án. A koronavírus-járvány miatt bevezetett rendkívüli állapotot egy hónappal meghosszabbították Romániában. Forrás: MTI/EPA/Robert Ghement

Nelu Tataru egészségügyi miniszter egy kedd délelőtti nyilatkozatában maga is úgy vélte, hogy az elmúlt két nap jobb adatai azzal függhetnek össze, hogy a hét végén kevesebb tesztet készítettek.

A kijelentést némiképp árnyalja, hogy a hétfőhöz viszonyítva csaknem megduplázódott új esetszámot csak tíz százalékkal több elvégzett teszt adta.

A román hatóságok által naponta közölt adatok sorában a legjelentősebb változás a súlyos esetek adatsorában látszik.

Autósokat ellenőriznek rendőrök Bukarestben 2020. április 6-án. Forrás: MTI/EPA/Robert Ghement

Míg egy héttel ezelőtt 62 koronavírusos beteget kezeltek a kórházak intenzív osztályain, az elmúlt három napban a számuk 22-vel, 38-cal, illetve 95-tel nőtt, és összesen 274-re ugrott.

Ez a szám lényegesen meghaladja a járványkórházakban rendelkezésre álló intenzív terápiás ágyak számát. A súlyos esetek egy részét immár a koronavírus-fertőzöttek kezelésére kijelölt, eredetileg más betegségekre szakosodott kórházakban látják el.

Szlovákiában eddig mintegy 600 beteget regisztráltak

A Paraméter.sk felvidéki hírportál beszámolója szerint a hétfői mintavételek közül 47 személynél igazolták a koronavírus-fertőzést.

Erről Marek Krajcí egészségügyi miniszter tájékoztatott kedden a szlovák köztévé (RTVS) egyik adásában. Az újonnan igazolt 47 fertőzött közül 24 páciens állami karanténban van.

Eddig összesen 581 esetben igazolták a koronavírus-fertőzést az országban.

Védőmaszkot viselő nő Pozsony belvárosában 2020. 03.30-án. Forrás: AFP/Joe Klamar

A szlovák Egészségügyi Információk Nemzeti Központjának (NCZI) tájékoztatása szerint

az országban eddig 8-an gyógyultak meg, két személy pedig belehalt az új koronavíros okozta betegségbe .