Intenzív osztályra került Boris Johnson

2020.04.06. 21:34

Az intenzív osztályra vitték Boris Johnsont, mert súlyosbodtak a tünetei - írja a BBC. 

A hírt a miniszterelnöki hivatal jelentette be. Boris Johnson Dominic Raab külügyminisztert kérte fel a helyettesítésére.

Az 55 éves miniszterelnököt vasárnap vasárnap vitték kórházba, mert nem múlt el a magas láza és a köhögése.

A miniszterelnöki hivatal szóvivője azt mondta:

"Délután a miniszterelnök állapota romlott, és az őt kezelő orvosok tanácsára áthelyezték a kórház intenzív osztályára."

A szóvivő szerint Boris Johnson kitűnő ellátásban részesül és köszönetet mond az NHS minden alkalmazottjának a munkájáért.

A londoni miniszterelnöki hivatal hétfő esti tájékoztatása szerint az új koronavírus okozta betegség miatt kórházban kezelt Boris Johnson kormányfőt elővigyázatosságból vitték át az intenzív osztályra, és jelenleg nem szorul művi lélegeztetésre.

A Downing Street szóvivője szerint Johnsont abból a meggondolásból vitték át a londoni St. Thomas kórház intenzív osztályára, hogy ha mégis lélegeztetőgépre lenne szüksége, az a közelében legyen.
A szóvivő hangsúlyozta, hogy a konzervatív párti miniszterelnök eszméleténél van, és személyesen kérte meg Dominic Raab külügyminisztert, hogy gyógykezelésének idejére vegye át a miniszterelnöki feladatok ellátását.

A The Times értesülései szerint Boris Johnsonnál nem diagnosztizáltak tüdőgyulladást. Nem intubálták, de négy liter oxigént kapott.