Allah Akbart kiáltott és kenyérért sorba álló embereket gyilkolt egy menedékkérő migráns Franciaországban

2020.04.04. 12:47

Muszlim terrortámadásnak tűnő gyilkosság volt Franciaországban, szombat délelőtt. A BFM TV beszámolóiból egyértelműen ez derül ki, az AFP közzétette, hogy egy szudáni férfi a gyilkos. A V4NA nemzetközi hírügynökség információi szerint nemrégen menedékkérelmet adott be a migráns.

Romans-sur-Isere főutcáján, a belvárosban egy szudáni migráns találomra járókelőket kezdett a késével szurkálni. Két embert megölt, egy harmadikat életveszélyesen megsebesített. A migráns harminc év körüli, a szemtanúk szerint.

A gyilkost elfogták.

Forrás: MTI/EPA/Alex Martin

A France Bleu információi szerint a Lyonhoz tartozó terrorelhárító csoport már ott van a kisvárosban. Ez végképp azt az erős feltételezést erősíti, hogy terrortámadásnak minősíthető gyilkosságokról van szó.

A Le Figaro egy tanúra hivatkozva azt írja, hogy Allah Akbart kiabált a gyilkos. Szintén a France Bleu információihoz tartozik, hogy kenyérért sorban álló embereket támadott meg és ölt meg a szudáni migráns.

Forrás: MTI/EPA/Alex Martin

Marie-Helene Thoraval, a kisváros polgármestere azt nyilatkozta az AFP-nek, hogy a gyilkos is megsérült, amikor elfogták a rendőrök.

A V4NA nemzetközi hírügynökség információi szerint nagyon sok, összesen 9 embert szúrt meg a migráns. Két embert meggyilkolt, heten megsérültek, de egyikük közülük életveszélyben van. A BFM TV szerint az életveszélyes sérült mellett még négy ember sérülése súlyos.

Szintén a BFM TV már késő délutáni információi szerint a gyilkos hangosan könyörgött a rendőröknek, hogy lőjék agyon. Nem tették, elfogták, de közben a szudáni férfi megsérült.