Boris Johnson továbbra is karanténban van, élettársa is beteg

vote election politics Horizontal
Britain's Prime Minister Boris Johnson delivers a speech outside 10 Downing Street in central London on December 13, 2019, following his Conservative party's general election victory. - UK Prime Minister Boris Johnson proclaimed a political "earthquake" Friday after his thumping election victory cleared Britain's way to finally leave the European Union after years of damaging deadlock over Brexit. (Photo by Ben STANSALL / AFP)
Vágólapra másolva!
A Twitteren szombaton közzétett üzenetében Carrie Symonds, Boris Johnson eljegyzett élettársa is közölte, hogy észleli magán a koronavírus-fertőzés fő tüneteit, és emiatt az elmúlt hetet ágyban töltötte.
Vágólapra másolva!

Mint írta, nem volt szükség szűrővizsgálatra, és az egyheti ágynyugalom után már erősebbnek érzi magát, állapota javul.

Johnson 32 éves menyasszonya szerint nyilvánvalóan aggasztó terhesen átesni a Covid-19 betegségen. Azt javasolta a várandós nőknek, hogy tanulmányozzák és tartsák be az ilyen esetekre kidolgozott legfrissebb útmutatásokat, amelyeket ő nagyon megnyugtatónak talált.

Boris Johnson szóvivője február végén jelentette be, hogy Carrie Symonds várandós, és a pár közös gyerekének születése a nyár elejére várható.

Boris Johnson Forrás: AFP/Ben Stansall

Boris Johnson brit miniszterelnök pénteken bejelentette, hogy még elkülönítésben kell maradnia, mivel nem épült fel teljesen az új típusú koronavírus okozta betegségből.

Az 55 éves Johnsonról múlt csütörtökön állapították meg, hogy ő is megfertőződött,

miután a koronavírus okozta betegség enyhe tüneteit észlelte magán.

Az eredeti terv alapján a konzervatív párti brit kormányfő elkülönítése péntekig tartott volna.