Több száz muszlim megszegte a járványügyi tilalmat Berlinben és egy mecset körül gyülekezett – videó

2020.04.04. 20:17

Mintegy 300 ember gyűlt össze egy mecsetél Berlin-Neuköllnben, és szegte meg ezzel a kijárási tilalmat. A rendőrség nem lépett közbe, a közösségi médiában sokan felháborodottan kérdezik, hogy vajon milyen veszélyt jelenthetnek majd a berlini lakosokra azok, akik esetleg megfertőzödtek az esti ima közben - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Péntek este Berlin, Neukölln negyedében mintegy 300 muszlim gyűlt össze egy mecsetnél az esti imán, figyelmen kívül hagyva a kormány kapcsolattartási tilalmát ("kontaktverbot").

Az igaz, hogy a Dar-as-Salam mecsetben általában 1500 muszlim szokott imádkozni, tehát voltak akik ezúttal távol maradtak, de az is igaz, hogy egyelőre csak a közösségi médiában folyik a vita arról, hogy vajon milyen veszélyt jelenthetnek majd a berlini lakosokra azok, akik esetleg megfertőződtek az ima közben.

A Twitteren ilyen kommentek olvashatók: Megbüntettek-e már valakit?! Miért nem? Vagy csak azokat a németeket szankcionálják akik egy szabadtéri padra ülnek le? Valaki pedig azt kérdezte: vajon a muszlimok a Ramadánt is együtt fogják megünnepelni? Ez azért jogos kérdés, mert a muzulmánok szent hónapja éppen három hét múlva, április 25-én kezdődik és május 23-ig tart.