A napi megbetegedések növekedését sikerült 10 százalék alá szorítani Ausztriában

2020.04.04. 15:52

Ausztriában az utóbbi 24 órában enyhébben emelkedett a pozitív koronavírustesztek száma, és a bevezetett korlátozó intézkedések hatása már kezd érződni - mondta Rudolf Anschober egészségügyi miniszter szombaton.

Az osztrák belügyminisztérium szombat délelőtti tájékoztatása szerint az országban 11 781-re emelkedett az észlelt koronavírus-fertőzöttek száma, a vírus okozta szövődményekbe pedig 186-an haltak bele. Több mint ezer ember szorul kórházi kezelésre, és közülük továbbra is 245 fertőzöttet ápolnak intenzív osztályon.

Képünk illusztrációFotó: Csudai Sándor - Origo

Az egészségügyi miniszter a legújabb adatokkal kapcsolatban elmondta: örvendetes, hogy a napi új megbetegedések számának növekedését sikerült 10 százalék alá szorítani, három hete még 40 százalékos vagy még magasabb emelkedési ütemet regisztráltak naponta.  Anschober kiemelte, hogy ezt az irányt tovább kell tartani és erősíteni.

Ausztriában eddig több mint 104 ezer koronavírustesztet végeztek el.

A lengyelországi laboratóriumokban naponta nagyjából 6 ezer koronavírustesztet végeznek el - tájékoztatott a lengyel egészségügyi miniszter pénteken. Lukasz Szumowski elmondta, hogy országszerte összesen 150 ezer teszt áll rendelkezésre, és további 500 ezer beszerzése folyamatban van. 

A szombaton közölt legfrissebb adatok szerint az országban eddig összesen több mint 72 ezer emberen végezték el a tesztet, és eddig 3303 esetben mutatták ki a fertőzést.  Az új koronavírus okozta betegség következtében eddig 73-an haltak meg Lengyelországban.