Olaszországban várhatóan május elején is korlátozások lesznek

2020.04.03. 12:34

Várhatóan május elején is hatályban lesznek a koronavírus-járvány miatt bevezetett szigorú korlátozó intézkedések Olaszországban - mondta Angelo Borrelli, az olasz polgári védelem vezetője pénteken egy rádióinterjúban.

Az olasz kormány szerdán jelentette be, hogy április 13-áig meghosszabbítja a járványellenes óvintézkedéseket, vagyis az emberek vesztegzárban maradnak, csak munkavégzés céljából, illetve élelmiszerek és gyógyszerek beszerzése miatt hagyhatják el otthonaikat.  Az iskolák, a nem létfontosságú árucikkeket forgalmazó boltok, és a gyárak továbbra sem nyitnak meg.  

Kenyeret adományoz a rászorulóknak egy pékség az olaszországi Genovában 2020. április 3-ánForrás: MTI/EPA/ANSA/Luca Zennaro

A RAI olasz közszolgálati rádióban Borrelli úgy fogalmazott, hogy a korlátozó intézkedéseket még jó pár hétig érvényben kell tartani, véleménye szerint május kezdetével sem fog igazán változni a helyzet, és rendkívül szigorúan kell majd a hatóságoknak eljárniuk. A csütörtöki adatok szerint Olaszországban eddig 13 915 ember halt meg koronavírus-fertőzés következtében.