3600 fölé nőtt a halottak száma az Egyesült Királyságban

HANCOCK, Matt London, 2020. április 3.
Matt Hancock brit egészségügyi miniszter beszédet mond a londoni ExCel konferencia- és kiállítóközpont területén alig néhány nap alatt kialakított ideiglenes kórház megnyitó ünnepségén 2020. április 3-án. A Nightinga
London, 2020. április 3. Matt Hancock brit egészségügyi miniszter beszédet mond a londoni ExCel konferencia- és kiállítóközpont területén alig néhány nap alatt kialakított ideiglenes kórház megnyitó ünnepségén 2020. április 3-án. A Nightingale Hospital nevű intézmény 4000 koronavírussal fertőzött beteg fogadására alkalmas. MTI/AP/PA pool/Stefan Rousseau
Vágólapra másolva!
4000 beteg ellátásra alkalmas ideiglenes kórházat adták át pénteken Londonban. A Nightingale Hospital nevű intézmény kilenc nap alatt készült el. Közben Nagy-Britanniában egy nap alatt 23 százalékkal nőtt a halálesetek száma.
Vágólapra másolva!

4000 koronavírussal fertőzött beteg fogadására alkalmas ideiglenes kórházat adtak át pénteken a londoni ExCel konferencia- és kiállítóközpont területén - írja a Reuters. A Nightingale Hospital nevű intézmény

kilenc nap alatt készült el

a katonaság segítségével.

Matt Hancock brit egészségügyi miniszter beszédet mond a Nightingale Hospital megnyitóján Forrás: MTI/AP/PA pool/Stefan Rousseau

Ez az első abból a hat ideiglenes kórházból, melyeket országszerte terveznek felállítani a koronvírus-járvány kezelésére.

Az intézményt Károly walesi herceg avatta fel egy videó üzenettel, melyet skóciai otthonában vett fel.

A brit trónörökös azt mondta, hogy

Az Excel Center több mint 83 000 négyzetméternyi kiállítási területtel rendelkezik, és a 2012-es londoni olimpián itt kapott helyett többek között a boksz és a súlyemelés is.

Már több mint 3600 halálos áldozat van

A pénteken bejelentett 684 haláleset az eddigi legnagyobb napi halálozási szám a brit adatok rendszeres közlésének kezdete óta.

Az állami egészségügyi szolgálat (NHS) legfrissebb tájékoztatása szerint eddig 3605-en haltak meg Nagy-Britanniában a SARS-CoV-2 nevű vírus okozta Covid-19 járványban.

Az előző napi 33 718-ról 38 168-ra emelkedett azoknak a száma, akiknek szervezetében kimutatták az új koronavírust.

Pánik az Egyesült Királyságban feliratú plakát egy londoni telefonfülkén 2020. március 23-án Forrás: MTI/EPA/Will Oliver

Nagy-Britanniában csütörtökig csaknem 174 ezer szűrést végeztek. Ez tízezerrel magasabb szám az egy nappal korábbinál.

Boris Johnson brit miniszterelnök pénteken bejelentette, hogy még elkülönítésben kell maradnia, mivel nem épült fel teljesen az új típusú koronavírus okozta betegségből.

Johnsonról múlt csütörtökön állapították meg, hogy ő is megfertőződött, miután a koronavírus okozta betegség enyhe tüneteit észlelte magán. Az eredeti terv alapján a konzervatív párti brit kormányfő elkülönítése péntekig tartott volna.

2020. március 25-én a londoni kormányfői rezidencia, a Downing Street 10 előtt készített kép Boris Johnson brit miniszterelnökről. A rezidencia március 27-i közleménye szerint Johnson szervezetében is kimutatták a Covid-19 megbetegedést okozó új koronavírust. Forrás: MTI/EPA/Will Oliver

Boris Johnson azonban a Twitteren közzétett pénteki videoüzenetében bejelentette, hogy

még hőemelkedése van, így saját kormányának útmutatása alapján elkülönítésben kell maradnia, amíg e tünete is el nem múlik.

Johnson, aki Downing Street-i rezidenciáján tartózkodik, arra kérte az embereket, hogy a hétvégére ígérkező kellemes tavaszi időben is tartsák magukat a kijárást korlátozó intézkedésekhez, akkor is, ha már kezdenek megbolondulni a bezártságtól.

Nagy-Britanniában múlt hétfő óta a legszükségesebb esetekben lehet csak kimenni az utcára.

Ezek közé tartozik a bevásárlás és a gyógyszerek beszerzése, illetve az, ha valakinek orvosi ellátásra van szüksége. Engedélyezett napi egy szabadtéri testmozgás is séta, kocogás vagy biciklizés formájában.

A gyülekezéseket a kormány megtiltotta, közterületen nem tartózkodhat együtt kettőnél több olyan ember, aki nem egy háztartásban él. A kormány a korlátozásokat a jövő hét után felülvizsgálja.

A királyi udvar pénteken bejelentette, hogy

a 94. évében járó uralkodó vasárnap este televíziós beszédet intéz népéhez a koronavírus-járvány ügyében.