Vonattal akartak nekihajtani egy kórházhajónak Los Angelesben

Trump sees off navy hospital ship which is sailing to New York to help with virus crisis health Horizontal
Hamarosan munkába áll New Yorkban a USNS Comfort kórházhajó
Vágólapra másolva!
Egy vonattal akart nekihajtani az amerikai haditengerészet egyik kórházhajójának egy férfi Los Angelesben. A mozdony átszakított több kerítést, de végül a hajótól több mint 200 méterre megállt.
Vágólapra másolva!

Egy vonattal akart nekihajtani egy 44 éves mozdonyvezető az amerkai haditengerészet USNS Mercy nevű kórházhajójának, amit a koronavírus-járvány miatt rendeltek Los Angeles kikötőjébe - írja a Navy Times.

A lap emlékeztetett, hogy a hajó mintegy ezer kórházi ágyat bíztosít a nem koronavírusos betegnek, így csökkentve a járvány miatt a város egyészségügyi rendszerére nehezedő nyomást.

Több kerítést átszakított

Eduardo Moreno azonban nem hitt ebben a magyarázatban, ezért szándékosan futott túl a pályán, hogy nekiütközzön a hajónak.

– mondta a nyomozóknak a férfi, aki azt is hozzátette, hogy csak egyszer van ilyen lehetőségünk, most az egész világ figyel. Moreno azt is elmondta, hogy egyedül cselekedett és nem tervezte meg a támadást.

A férfi nem a kikötő alkalmazottja, hanem egy olyan vasúttársaságnak dolgozik, amelyik a kikötőből szállít árukat. Moreno a mozdonnyal áttört a pálya végén lévő betonakadályon, átszakított több kerítést, de végül a hajótól kb. 200 méterre megállt. Az eset során senki nem sérült meg.