Elfogták a szerdai kárpátaljai lövöldözés tetteseit

kárpátaljai lövöldözés
Az elkövetők hangtompítós pisztolyt használtak.
Vágólapra másolva!
A kárpátaljai rendőrök azonosították és elfogták azokat a személyeket, akik kedd reggel rablást követtek el, és gyilkossági kísérletet hajtottak végre a beregszászi járási Makkosjánosiban. A bűnelkövetők ellen hivatalosan is vádat emeltek - olvasható a Kárpátinfo.net hírportálon.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról korábban az Origón is beszámoltunk, március 31-én a beregszászi rendőrséghez Makkosjánosiban történt lövöldözésről érkezett bejelentés.

A helyszínre kiérkezett rendőrök megállapították, hogy az orvosi maszkot viselő ismeretlen személyek, hangtompítóval felszerelt fegyverrel, és összecsukható késekkel egy fekete BMW típusú autóval érkeztek a helyszínre, ahol megtámadtak egy helyi lakost.

A makkosjánosi férfi, aki pénzváltót üzemeltet, az autójával épp a saját udvarát akarta elhagyni, amikor a bűnözők fegyverrel fenyegették meg.

Néhány lövést is leadtak az áldozat kocsijára, majd több mint 800 ezer hrivnya (9 680 000 forint) összegű készpénzt raboltak el tőle.


A tettesek ezután elhajtottak a tetthelyről.

Az elkövetők hangtompítós pisztolyt használtak. Forrás: Ukrán Nemzeti Rendőrség

Az áldozatot lőtt sebbel a beregszászi kórházba szállították, ahol azonnal meg is műtötték. Jelenleg az állapota stabil, már nincs életveszélyben.

A bűnözők úgy próbálták meg eltussolni a bűncselekményt, hogy Gut közelében felgyújtották a járművűket.

- olvasható a Kárpátaljai Megyei Rendőrkapitányság sajtóosztálya által kiadott közleményben, amiből kiderül az is, hogy

szándékos gyilkossági kísérlet, valamint nagy mértékben elkövetett, testi sérülésekkel járó rablás bűncselekménye miatt büntetőeljárást indítottak az elkövetők ellen.