Tovább terjed a koronavírus Latin-Amerikában

Escobedo, 2020. április 1. Fertőtlenítősátoron haladnak keresztül emberek a mexikói Escobedoban 2020. április 1-én. A koronavírus-járvány elleni védekezésül a városban nyolc sátrat állítottak fel, amelyekben a fertőtlenítószert pára formájában szórják az emberekre. Mexikóban 1215 igazolt fertőzöttet tartanak nyilván. MTI/EPA/EFE/Miguel Sierra
Vágólapra másolva!
Tovább terjedt szerdára az új típusú koronavírus Latin-Amerikában. Mexikó gyógyszerkísérletbe kezd, Kuba felfüggyeszti a repülőjáratokat.
Vágólapra másolva!

Mexikóban a legutóbbi adatok szerint 1215 ember fertőződött meg koronavírussal, és 29-en haltak bele. A fertőzöttek között van 29 orvos és ápoló. A mexikói kormány kedden közölte, hogy megkezdi a klinikai kísérleteket azokkal a gyógyszerekkel, amelyek neve világszerte felmerült a koronavírussal szembeni lehetséges kezelés gyanánt.

Fertőtlenítősátoron haladnak keresztül emberek a mexikói Escobedoban 2020. április 1-én. A koronavírus-járvány elleni védekezésül a városban nyolc sátrat állítottak fel, amelyekben a fertőtlenítószert pára formájában szórják az emberekre Forrás: MTI/EPA/EFE/Miguel Sierra

Brazíliában a legfrissebb adatok szerint 5717 fertőzöttről és 201 halálesetről tudni.

A brazil igazságszolgáltatás helyi idő szerint kedden jóváhagyta, hogy 500 millió brazil realnak (körülbelül 32,2 milliárd forint) megfelelő összeget különítsen el a Vale bányaipari óriásvállalat zárolt bankszámláiról a koronavírus elleni küzdelemhez Minas Gerais államban. A brazil igazságszolgáltatás korábban megállapította a Vale felelősségét a Brumadinho település közelében lévő zagytározó tavaly januári végi gátszakadása miatt, amely legkevesebb 270 életet követelt.

Argentínában a koronavírus-fertőzöttek száma meghaladta az ezret, a betegségbe 27 ember halt bele eddig.

Panamában a koronavírus-fertőzés következtében meghaltak száma elérte a 30-at. Az elmúlt 24 órában három halálesetet jegyeztek fel, valamint 106 fertőzéses esetet, a fertőzöttek száma így már 1181-re rúg. Panamában tucatnyi bank 90 napos moratóriumot hirdetett a többi között a személyi kölcsönök, a lakáscélú jelzáloghitelek és az autóhitelek törlesztésére a Covid-19-járvány miatt.

Hondurasban a koronavírus-fertőzés halálos áldozatainak száma elérte a 10-et, az országban 172 megbetegedést jegyeztek fel eddig.

Hazainduló turisták várakoznak a spanyol Iberia légitársaság jegykezelő pultjánál a havannai José Martí Nemzetközi Repülőtéren 2020. március 31-én, a reptér lezárása előtt Forrás: MTI/EPA-EFE/Ernesto Mastrascusa

A kubai kormány kedden bejelentette a kereskedelmi és charterjáratok felfüggesztését, és távozásra kérte területi vizeiről a külföldi hajókat, mindezt a koronavírus terjedésének megfékezésével indokolva. A karibi szigetországban 186 esetben diagnosztizálták a betegséget, amelybe hatan haltak bele eddig.