Először szólalt meg Károly herceg, mióta pozitív lett a koronavírus-tesztje

KÁROLY herceg
Jeruzsálem, 2020. március 25. 2020. január 23-án a jeruzsálemi Jad Vasem Intézet és Emlékmúzeumban készített kép Károly walesi hercegről, brit trónörökösről. A walesi herceg londoni hivatala március 25-i közleménye szerint Károly brit trónörökös szervezetében is kimutatták a Covid-19 megbetegedést okozó koronavírust. Az udvar szóvivője közölte, hogy a Károly és felesége, Kamilla cornwalli hercegnő a királyi család skóciai rezidenciáján, Balmoral kastélyában teljes elkülönítésbe vonult. MTI/EPA/Abir Szultan
Vágólapra másolva!
A Clarence House - a walesi herceg londoni rezidenciája - Twitteren osztott meg egy videót, amelyen Károly herceg először szólal meg, miután március 25-én megállapították, hogy elkapta a koronavírust. Bár azóta felépült a betegségből és kikerült a karanténból, továbbra is betartja a szigorú előírásokat.
Vágólapra másolva!

Károly herceg tisztelettel adózik az egészségügyi dolgozók előtt és önkéntesek előtt és arra ösztökéli az embereket, hogy éljenek reményteljesen és magukba vetett hittel.

A walesi herceg, aki hét napot töltött karanténban, négyperces videójában furcsának, frusztrálónak és sokszor aggasztónak írja le a jelenlegi világjárvány okozta helyzet, amikor a család és a barátok jelenléte nem lehetséges és a normál élet menete hirtelen szertefoszlik.

A 71 éves trónörökös azt is elmondta, hogy bár túl van betegségen, mely szerencsére viszonylag enyhe tünetekkel folyt le, most a betegség másik oldalán van, de továbbra is a szociális távolságtartás és általános elszigetelődés állapotában.

Ezekben a példanélküli és nyugtalan időkben feleségével együtt különösen gondolnak azokra, akik elveszítették szeretteiket, vagy akiknek el kell viselniük a betegséget, az elszigeteltséget vagy a magányt.

Továbbá méltatta azokat az embereket, akik szüntelenül gondoskodnak a leginkább veszélyeztetteken. Gondolatban azokkal a nagyszerű emberekkel vannak, akik rendkívüli képességeikkel, teljes önfeláldozással végzik szolgálatukat.

- biztatott Károly herceg a járvány végére utalva.