A szeptember 11-i terrortámadás óta nem fogtak úgy össze az amerikaiak, mint most

New York, Manhattan, Fifth Avenue, koronavírus
A Fifth Avenue Manhattanben, március 15-én
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államokban a 2001. szeptember 11-i terrortámadás óta nem volt olyan összefogás az emberek között, mint amilyen most van – mondta a Fox News-nak Stephen Reid, aki a New York állambeli Westchester megyében dolgozik mentősként, a terrortámadáskor pedig rendőr volt Manhattanben. A mentőtiszt azon felül, hogy munkája során életeket ment, saját pénzét is védőfelszerelések vásárlásra költi, valamit gyűjtést is szervezett, aminek köszönhetőn rengeteg felajánlás érkezett.
Vágólapra másolva!

Jelenleg több mint 9000 koronavírus fertőzöttet regisztráltak Westchester megyében. A Fox News-nak nyilatkozó mentőtiszt szerint nem ő az egyetlen, aki majdnem két évtizeddel a terrortámadás után is embereket ment.

Őt és azokat, akik ma is szolgálnak az önzetlenség és a segíteni akarás hajtja.

A mentőtiszt elmondta, miután egyik betegénél koronavírust állapítottak meg, nem lehetett együtt sem a gyerekeivel, sem a feleségével. Nem lakhattak együtt és a szülei felügyelték a gyerekeit – mesélte a mentős elcsukló hangon hozzátéve, hogy

Adományt is gyűjt

Azon felül, hogy Reid mentősként nap-mint-nap helytáll, saját pénzéből 1500 dollárt költött, hogy olyan védőfelszereléseket szerezzen be, amikből hiány van. A mentőtiszt látva a készletek fogyását adománygyűjtésbe is kezdett, amit az interneten hirdetett meg. Olyan vállalkozások is adományoztak, amelyek most bezártak, de olyan eszközöket használnak, amelyek hasznosak lehetnek a koronavírus elleni védekezésben. Példaként említettet a tetováló szalonokban és kifőzdékben használt gumikesztyűket, de az iskolákban lehetnek olyan védőszemüvegek, amiket régen a gyomirtás során használtak.

A Fifth Avenue Manhattanben, március 15-én Forrás: AFP/2020 Getty Images/Stephanie Keith

Reid azt tapasztalta, hogy

amint az emberekhez fordult segítségért rengeteg adományt tudott összegyűjteni.

Azt mesélte, hogy van, aki pénzt, van, aki pizzát, de olyan is volt, aki kávét küldött a mentőállomásra ezzel segítve a munkájukat. A mentős szerint biztos, hogy vannak a világban olyan vállalkozások, akik nem is tudják, hogy olyan eszközök birtokában vannak, amelyek jó célt szolgálhatnak a koronavírus elleni védekezésben, vagy valamivel hozzájárulhatnak a frontvonalban lévők megsegítéséhez. Reméli, hogy minél több ember és cég rájön majd, hogy mivel tud segíteni, hiszen most van itt a lehetőség, hogy ezt megtegyék.

– tette hozzá.

Az adományok és az emberek összefogása inspirálta Reid-et, azonban figyelmeztet, hogy ennek az egységnek így is kellene maradnia a koronavírus legyőzése után is. Úgy fogalmazott, hogy:

Továbbá azt is reméli, hogy az emberek tanulnak a koronavírus okozta helyzetből és erősebbek lesznek ezáltal.