Az Európai Parlament volt elnöke magyar belügynek nevezte a koronavírus-törvényt

Helmut Kohl gyászszertartás, Orbán Viktor
Strasbourg, 2017. július 1. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közzétett képen Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke (j) fogadja Orbán Viktor kormányfőt Helmut Kohl néhai német kancellár búcsúztatásán az Európai Parlament strasbourgi épületében 2017. július 1-jén. Jobbra Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs
Vágólapra másolva!
Antonio Tajani volt európai parlamenti elnököt, a jobboldali Hajrá Olaszország! párt politikusát is megkérdezték a magyar koronavírus-törvényről. Azt mondta, hogy a magyar parlament szuverén, és ő személy szerint az egységes európai fellépést hiányolja – írja a Magyar Nemzet az Adnkronos olasz hírügynökség információira hivatkozva.
Vágólapra másolva!

– fogalmazott Antonio Tajani, az Európai Néppárt egyik alelnöke, aki tavaly decemberig az Európai Parlamentnek volt az elnöke.

Orbán Viktor és Antonio Tajani egy korábbi fotón Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Az olasz jobboldali politikus egyúttal

magyar belpolitikai ügynek nevezte a koronavírus-törvény körüli vitát.

Mint mondta, a veszélyhelyzet megoldásához elsősorban egységre és tenni akaró vezetőkre van szükség.

Tajani egyúttal kritikát fogalmazott meg amiatt, hogy nincsen egységes uniós iránymutatás, így a felelősség java most a tagállamokra zuhan.

Romboló ez a stratégia – fűzte hozzá a politikus, közvetlenül utalva Brüsszel tétlenségére az új típusú koronavírus okozta világjárvány közepette.