Százezer használhatatlan maszkot kapott Belgium Kolumbiából

koronavírus, Belgium
A koronavírus-járvány miatt védőmaszkot viselő emberek állnak sorban egy szupermarket előtt a belgiumi Drogenbosban 2020. március 18-án. A belga kormány előző este kijárásra vonatkozó korlátozásokat rendelt el a járvány terjedésének lelassítása érdekében.
Vágólapra másolva!
Az észak-belgiumi Flandria százezer, használhatatlan szájmaszkot kapott Kolumbiától, több közülük szennyezett csomagolásban érkezett, ezért úgy döntöttek, hogy nem használják azokat - jelentette kedden a helyi sajtó.
Vágólapra másolva!

"Kiderült, hogy nem Kínából, ahogy mondták, hanem Kolumbiából érkeztek. Használt banános és kukoricapelyhes dobozokba voltak csomagolva, ami ellentétes a szabályozással.

Az egyik dobozban állati ürüléket találtunk

- mondta Ludo Splingaer, az Amberes RevArte kórház igazgatója, aki nem fedte fel az értékesítő cég nevét.

A koronavírus-járvány miatt védőmaszkot viselő emberek állnak sorban egy szupermarket előtt a belgiumi Drogenbosban március 18-án Forrás: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

A 11,4 millió lakosú Belgiumban eddig 12 775 igazoltan koronavírusos esetet jegyeztek fel. A belga közegészségügyi szolgálat délelőtti sajtótájékoztatóján az illetékes szóvivő egy 12 éves gyerek haláláról is beszámolt. Az országban eddig 705-en hunytak el a járvány okozta betegségben. A legtöbb koronavírus-fertőzéses esetet Flandriában jegyezték fel.