Berlusconi: Veszélyben az Európai Unió jövője

politics parties Horizontal
Leader of Italy's liberal-conservative party Forza Italia, Silvio Berlusconi gestures as he speaks during a rally of Italy's far-right League party, conservative Brothers of Italy party and Forza Italia party against the government on October 19, 2019 in Rome. - Italy's strongman Matteo Salvini holds a key rally in Rome on October 19 aimed at re-launching the Italian right and making a power-grab for the capital. Some eight special trains and 400 coaches transported supporters from across the country for the "Italian Pride" demonstration. (Photo by Tiziana FABI / AFP)
Vágólapra másolva!
Háborúban vagyunk, és ilyenkor azok köré gyűlünk, akik felelősek a döntéshozatalért - mondta Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök. Emlékeztetett rá, ilyen időkben kiváltképp szükség van az egységre - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. Az elmúlt évtizedek legsikeresebb olasz politikusa éppen ellentétesen viselkedik a koronavírus idején, mint a Gyurcsány vezette magyar ellenzék. Azt mondta, hogy ilyen helyzetben a nemzetnek egységre van szüksége.
Vágólapra másolva!

Silvio Berlusconi, volt olasz miniszterelnök a La Repubblicának adott interjújában beszélt arról, hogy

önként mondott le a Conte-kormány kritizálásáról a veszélyhelyzet árnyékában.

Elmondta, hogy a nemzetnek egységre van szüksége, ezért minden kritikáját megtartja a járvány lecsengéséig. Szerinte ennek a beszélgetésnek nincs most itt az ideje, mivel "számos család siratja halottjait", valamint "az orvosok és nővérek kockáztatják az életüket".

Silvio Berlusconi Forrás: AFP/Tiziana Fabi

Berlusconi kijelentette, háborúban vagyunk, és háborúban olyanok köré gyűlünk, akiknek felelőssége van a döntéshozatalban. Hozzátette, hogy az Európai Unió jövője is veszélyben van. Mivel magam is sok évig kormányoztam az országot, nem hiányoznak a drámai helyzet nehézségei - jegyezte meg a legtovább kormányon lévő volt olasz miniszterelnök. De az ellenzéktől is azt várná, hogy ezekben az időkben működjenek együtt a megoldást keresve. Ez nemcsak azt jelenti, hogy tájékozódjanak a döntésekről, hanem aktívan támogassák a kormányt, és közösen hozzanak döntéseket.

Ahogy vasárnap az Origo megírta, az olasz emberek érzik, hogy Brüsszel magukra hagyta őket. Dühükben és elkeseredésükben mozgalmat indítottak a Facebookon, hogy az olasz himnusz dallamára égessék el az Európai Unió zászlaját.