Különös maszkban hívják fel a járvány veszélyeire a figyelmet Dél-Koreában

koronavírus, Dél-Korea
Szöul, 2020. március 30. Dél-koreai környezetvédők a koronavírus tüskéit formázó maszkban hívják fel a figyelmet a koronavírus-járvány idejént elvárt higiénés óvintézkedések kötelező és rendszeres megtételére Szöul belvárosában 2020. március 30-án. A felirat szövege: "Közösségi távolságtartás" (b), "Egészséges a szomszédom, egészséges a családom". MTI/EPA/Dzson Hon Kjun
Vágólapra másolva!
Bár Dél-Koreában hétfőre enyhén csökkenő tendenciát mutatott az újonnan diagnosztizált koronavírus-fertőzések száma, Szöulban és környékén egyre több csoportos fertőzésre bukkannak, és külföldről is egyre többen hurcolják be újra a betegséget. 
Vágólapra másolva!

Dél-koreai környezetvédők a koronavírus tüskéit formázó maszkban hívják fel a figyelmet a koronavírus-járvány idején elvárt higiénés óvintézkedések kötelező és rendszeres megtételére Szöul belvárosában.

Dél-koreai környezetvédők a koronavírus tüskéit formázó maszkban. A feliratok szövege: "Közösségi távolságtartás", "Egészséges a szomszédom, egészséges a családom" Forrás: MTI/EPA/Dzson Hon Kjun

Az országban összesen 9661 fertőzésről tudnak, több mint 5200 ember azóta meggyógyult, és jelenleg nagyjából 4200-an szorulnak orvosi kezelésre.

Tizennyolc napja az új esetek száma minden nap száz körül mozog.

Dél-Koreában eddig 158-an haltak bele a Covid-19 betegségbe.

Védőruhába öltözött helyi lakosok fertőtlenítést végeznek egy szöuli parkban még 2020. március 23-án Forrás: MTI/EPA/Dzson Hon Kjun

Az egészségügyi hatóságok továbbra is "zéró toleranciával" lépnek fel azokkal szemben, akik megszegik a járvány terjedésének megállítása érdekében bevezetett korlátozó intézkedéseket, és jogi eljárást indítanak azok ellen, akik nem tartják be a kijárási tilalmat.

Szerdától kötelezően kéthetes karanténba kell vonulnia a Dél-Koreába érkező külföldieknek,

függetlenül attól, hogy milyen állampolgárságúak és honnan érkeznek. Azt, aki ennek a rendelkezésnek ellenszegül, a hatóságok azonnali hatállyal kitoloncolhatják az országból.