Az orvosoknak nem, de a migránsoknak jutott koronavírusteszt az Egyesült Királyságban

MERS-CoV CORONAVIRUS result scientific imagery MICROSCOPE electronic microscope TEM MEDICINE infection viral infection VIROLOGY VIRUS RNA virus coronaviridae coronavirus MERS-CoV Results Examination technique Examination techniques Investigation technique
A MERS-CoV koronavírus - hasonlóan mint a SARS-CoV-2 - egy állatról terjedt át emberre. Még a kutatók sem tudják, hány potenciálisan veszélyes koronavírus létezik
Vágólapra másolva!
Azonnal elvégezték a brit hatóságok a koronavírustesztet azon a nyolcvan illegális migránson, akik a franciaországi Calais-ból csónakokkal próbáltak eljutni az Egyesült Királyság, miközben ott súlyos hiány van a tesztekből - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség a KentOnline hírportál információira hivatkozva. 
Vágólapra másolva!

A brit határőrség tartóztatta fel azt a nyolcvan illegális bevándorlót, akik összesen öt csónakkal indultak el a franciaországi Calais-ból az Egyesült Királyságba a múlt hét elején.

A migránsokat Dover-be vitték, ahol koronavírustesztet végeztek rajtuk, mielőtt a Bevándorlási Hivatal munkatársaihoz kerültek.

Natalie Elphicke, a térség konzervatív parlamenti képviselője emiatt felháborodásának adott hangot.

Egyrészt, szerinte

Másrészt, azoknak, akik illegálisan jutnak be az országba, 14 napra karanténba kellene kerülniük.

- fűzte hozzá.

A konzervatív politikus arra hívta fel a figyelmet, hogy

komoly hiány van az Egyesült Királyságban tesztekből, ezért az orvosoknak, a nővéreknek, az egészségügyi dolgozóknak kellene elsőbbséget élvezniük, nem pedig az illegális migránsoknak.

Az illegális átkelések pedig véleménye szerint az áruforgalmat is veszélyeztetik, amelynek jelentős szerepe van az ország ellátásában.