Spanyolországban több mint 72 ezer nyilvántartott koronavírusos van

Spanyolország kórház egészségügy dolgozók védőruha maszk Koronavírus korona virus fertőzés taps tapsolás Madrid
Healthcare workers dealing with the new coronavirus crisis stand at the entrance of the Fundacion Jimenez Diaz hospital in Madrid on March 25, 2020. - As the global death toll soared past 20,000, Spain joined Italy in seeing its number of fatalities overtake China, where the virus first emerged just three three months ago. (Photo by OSCAR DEL POZO / AFP)
Vágólapra másolva!
Spanyolországban 832-en haltak meg egy nap alatt koronavírusban, ezzel a járvány halálos áldozatainak száma 5690-re nőtt - derült ki a spanyol egészségügyi minisztérium által szombaton közzétett hivatalos napi tájékoztatóból. Közben a nyilvántartott fertőzések száma 72 ezer fölé emelkedett, ami csaknem 8200-zal több, mint egy nappal korábban. A legelső esetet még január 31-én szűrték ki.  
Vágólapra másolva!

A koronavírus miatt a spanyol kórházakban eddig több mint 40 ezer embert láttak, az elmúlt 24 órában pedig 4300 új esetet kezeltek. Intenzív osztályra összesen 4500-an kerültek, 410-en meghaltak az elmúlt egy nap során.

Az egyik madridi kórház - minden orvos és ápoló maszkban van Forrás: AFP/Oscar Del Pozo

Az orvosok több mint 12 ezer embert nyilvánítottak gyógyultnak, péntek óta 2900-an hagyhatták el a kórházakat, valamint az egészségügyi intézmények tehermentesítésére létrehozott orvosi felügyelettel ellátott karanténhoteleket és tábori kórházakat.

A járvány továbbra is

Madridot érinti leginkább, ahol a nyilvántartott fertőzések száma 21 ezer, a halálos áldozatoké pedig 2700 felett van. Madridot Katalónia követi több mint 14 ezer fertőzöttel és ezer elhunyttal.

Az Ibériai-félszigeten található autonóm közösségek közül Murciában van a legkevesebb, összesen 802 kiszűrt eset. A délnyugat-spanyolországi tartományban 17-en haltak bele a fertőzésbe.

A legkevesebb esetet az észak-afrikai exklávékból, Ceutából és Melillából jelentették, előbbiben 17, utóbbiban 45 fertőzöttet azonosítottak. A vírus mindkét helyen egy-egy halálesetet okozott.