Belgiumban szigorúan büntetik, aki nem tartja be a korlátozó szabályokat

koronavírus, Belgium
A koronavírus-járvány miatt védőmaszkot viselő emberek állnak sorban egy szupermarket előtt a belgiumi Drogenbosban 2020. március 18-án. A belga kormány előző este kijárásra vonatkozó korlátozásokat rendelt el a járvány terjedésének lelassítása érdekében.
Vágólapra másolva!
A Benelux országok közül a legjelentősebben, 1850-nel Belgiumban emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma szombatra, ezzel összesen 9134 esetet tartanak számon az országban. Hollandiában újabb 1202 embernél lett pozitív a koronavírusteszt eredménye, ezzel együtt 8647-en vannak az igazolt fertőzöttek.
Vágólapra másolva!

Belgiumban a közegészségügyért felelős hatóság (SPF) hivatalos adatai szerint további 64 haláleset történt,

a halálozások száma így összesen 353.

Az elmúlt 24 órában 575 embert vittek kórházba, ezzel 3717 fertőzöttet kezelnek a belga egészségügyi intézményekben, közülük 789-et intenzív osztályon.

Gyógyultan 858-an hagyhatták el a kórházakat.

Belgiumban március eleje óta mintegy 44 ezer tesztet végeztek, ebből péntek óta 2948-at. A belga kormány péntek este két héttel, április 19-ig meghosszabbította az oktatási intézmények, bárok, éttermek és a legtöbb üzlet bezárásával járó, és a szabad mozgást részlegesen korlátozó intézkedéseket.

A korlátozás szabályai nem változtak, de az azokat megsértők nagyobb büntetésre számíthatnak.

A koronavírus-járvány miatt védőmaszkot viselő emberek állnak sorban egy szupermarket előtt a belgiumi Drogenbosban 2020. március 18-án. A belga kormány előző este kijárásra vonatkozó korlátozásokat rendelt el a járvány terjedésének lelassítása érdekében. Forrás: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Hollandiában szombatra 1200 új esetet vettek jegyzőkönyvbe, ezzel együtt 8647-en vannak az igazolt fertőzöttek.

Az elmúlt 24 óra leforgása alatt 110-en haltak meg, ezzel 546 lett a halottak száma.

A koronavírus okozta betegségből eddig hárman gyógyultak fel az országban.

Hosszú sor áll egy marihuánát árusító amszterdami üzlet előtt 2020. március 16-án, miután Bruno Bruins holland egészségügyi miniszter bejelentette, hogy az iskolákat, a kávézókat, az éttermeket és a marihuánaboltokat bezárják a koronavírus terjedése miatt. Forrás: MTI/AP/Peter Dejong

Luxemburgban szombatra 150 embernél lett pozitív a koronavírusteszt eredménye, így a mintegy 620 ezer lakosú országban 1605 fertőzöttet tartanak nyilván.

A halálos áldozatok száma kilencről 15-re növekedett, és eddig 40-en gyógyultak meg.